© PXimport

LiberKey 5.7

Geplaatst: 22 mei 2012 - 13:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Ignace de Groot

Ook u hebt ongetwijfeld uw eigen favoriete freeware. Hoe handig zou het zijn als u die overal onderweg met u mee kunt nemen. LiberKey maakt het eenvoudig snel de leukste freeware te selecteren, die u vervolgens op een stick kunt zetten en in een overzichtelijk startmenu kunt laten weergeven.

De opzet is eigenlijk zeer eenvoudig. U downloadt een exe-bestand en geeft als installatiemap (de rootmap van) uw usb-stick op. U komt vervolgens terecht in een wizard die u de gelegenheid geeft gratis applicaties te downloaden. De wizard stelt u drie 'suites' voor met 13, 84 en 145 verschillende toepassingen. U beslist echter zelf welke toepassingen binnen zo'n suite u al dan niet op uw stick installeert. De hele installatie verloopt dan nagenoeg geheel op de achtergrond. Na afloop verschijnen de toepassingen in een soort startmenu, netjes opgedeeld in verschillende rubrieken. Dit menu haalt u tevoorschijn vanuit het systeemvak of via een sneltoets.

Extra installaties

Als u naar de site surft, leest u dat er circa 300 verschillende toepassingen beschikbaar zijn, nog een stuk meer dan de grootste suite. Bijkomende toepassingen laten zich moeiteloos opzoeken en installeren (het LiberKey startmenu heeft hiervoor overigens een zoekfunctie ingebouwd). Vanuit het LiberKey-contextmenu is het verder mogelijk de online catalogus op eventuele updates van geïnstalleerde toepassingen te laten controleren: die haalt u dan met een muisklik binnen.

© PXimport

U bepaalt zelf welke suites en welke toepassingen binnen zo'n suite, u wilt installeren.

Startmenu

Naast een overzicht van alle toepassingen die u via LiberKey hebt geïnstalleerd, vindt u in het startmenu ook een tabblad terug met de applicaties die u het meest hebt gebruikt, evenals een overzicht van recent geopende documenten. Om snel toegang te krijgen tot uw 'draagbare' documenten voorziet LiberKey in een snelkoppeling naar een aparte submap.

© PXimport

Het LiberKey startmenu: alle geïnstalleerde applicaties zijn overzichtelijk gerubriceerd.

Instellingen

LiberKey laat zich vergaand aanpassen vanuit een configuratiemenu. Dat gaat van het aanpassen van de interface van de notificaties, tot het al dan niet automatisch vernieuwen van de bestandsassociaties wanneer u via LiberKey een nieuwe applicatie installeert.

© PXimport

LiberKey 5.7

Freeware

Taal Nederlands

Download 4,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Geautomatiseerde installaties

Ruime keuze aan applicaties (circa 300)

Minpunten

Trage installaties

Pictogram verdwijnt geregeld uit het systeemvak

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten