LiberKey: de sleutel tot vrije software!

© PXimport

LiberKey: de sleutel tot vrije software!

Geplaatst: 26 oktober 2012 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Bent u wel vaker onderweg en mist u dan uw favoriete software? Dat hoeft helemaal niet. De gratis tool LiberKey laat u uit vele tientallen populaire, gratis programma's kiezen en plaatst die netjes op een usb-stick of een ander draagbaar medium. Meer nog, LiberKey kan ook voor automatische updates van nagenoeg al die toepassingen zorgen.

In onderstaande cursus zal duidelijk worden dat u met LiberKey een rijke verzameling aan draagbare applicaties krijgt. Handig, maar u hebt er natuurlijk wel nog een besturingssysteem voor nodig dat u op een harde schijf (of SSD) hebt geïnstalleerd.

Met enige moeite krijgt u echter ook het besturingssysteem zelf op een draagbaar medium als een usb-stick. Op die manier kunt u dan met uw vertrouwde besturingssysteem op een willekeurige computer aan de slag. Hoe u dat aanpakt, zowel voor Ubuntu als Windows 7, vindt u stap voor stap beschreven in een workshop bereikbaar via http://ct.link.ctw.nl/osusb.

Live-cd

Dat werkt dus net als bij een live-cd, maar met een paar belangrijke verschillen: een usb-medium werkt doorgaans een stuk sneller én uw wijzigingen kunnen worden opgeslagen en blijven dus behouden, wat op een live-cd niet zomaar mogelijk is. In de bijhorende afbeelding bijvoorbeeld herkent u het programma Linux USB Creator (www.linuxliveusb.com), waarmee u ook vanuit een Windows-omgeving een live Linux-usb-stick creëert.

Cursus: LiberKey from IDGNL

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten