Limagito FileMover Lite 9.107.24

Door: ignace-de-groot | 29 augustus 2012 16:13

Review

Gebeurt het geregeld dat u allerlei bestanden naar een andere locatie moet verhuizen op basis van bepaalde criteria? Zo'n klus kunt u laten aanpakken door Limagito. Door zijn veelzijdigheid kan het programma zelfs als een back-uptool dienst doen.

Het slechte nieuws eerst: Limagito Lite is gratis, maar met een stevige beperking: u kunt slechts één enkele 'verhuisregel' activeren. Wilt u meer acties vastleggen, dan hebt u een commerciële variant nodig. Voor een detailoverzicht kunt u op de website van Limagito terecht.

De eerste keer dat u het venster van Limagito ziet, is het wel even schrikken: het bevat verschillende menu's, knoppen en panelen. Het duurt dus wel even voor u weet waar u precies moet aankloppen. Anderzijds, gezien de flexibiliteit van Limagito is zo'n complexe interface eigenlijk wel begrijpelijk.

Het openingsvenster van Limagito: behoorlijk intimiderend.

Mogelijkheden

Het komt er op neer dat Limagito op de achtergrond mappen kan monitoren en de inhoud op basis van door u vastgelegde criteria kan verplaatsen. Dat kan bijvoorbeeld een verhuisregel zijn op basis van de bestandsnaam en/of de datum en/of de bestandsgrootte. Verder kunt u bepaalde bestandstypes en/of submappen uitsluiten. In zijn eenvoudigste vorm verhuist u op die manier bestanden van de ene Windows-map naar de andere. Maar het hoeft helemaal niet bij lokale mappen te blijven.

Met Limagito kunt u net zo goed ook bestanden ophalen van of verplaatsen naar een (S)FTP-server en zelfs een mailserver. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk op regelmatige tijdstippen uw mail te laten checken en alle bijlagen automatisch in een bepaalde map te laten terechtkomen. U bepaalt daarbij zelf hoe frequent Limagito moet controleren. Om beginnende gebruikers frustraties te besparen: vergeet een nieuw gecreëerde regel niet te activeren vanuit het contextmenu in het linkerpaneel.

Veel meer is er niet nodig om automatisch alle bijlagen op te halen.

Limagito FileMover Lite 9.107.24

Freeware

Taal Engels

Download 11,8 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Maker Limagito.com

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Kan als (secundaire) back-uptool fungeren

Minpunten

Beperking tot één regel in de gratis Lite-versie

Complexe interface

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Limagito FileMover Lite 9.107.24

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.