Listen N Write Free 1.11.0.4

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 augustus 2012 17:26

Apps & Software

Wie ooit eens een tekstdocument heeft moeten produceren aan de hand van een audiobestand, weet wat voor een gedoe dat kan zijn. Listen N Write Free is specifiek ontwikkeld om audio-opnames efficiënt uit te tikken terwijl u luistert.

De nadruk van Listen N Write ligt heel sterk op functionaliteit en niet op uiterlijk. Met andere woorden, eigenlijk is de interface van dit programma behoorlijk lelijk, maar we zullen altijd een lelijke, maar functionele interface die werkt, verkiezen boven een prachtige interface van een programma dat niet helemaal doet wat we willen. Listen N Write daarentegen, doet precies wat we willen!

De interface is niet veel soeps, maar het programma doet wel precies wat we willen.

Het programma bestaat uit twee vensters, het venster waarin u het audiobestand laadt en afspeelt en het venster waarin u typt. Deze twee vensters vormen onderdeel van dezelfde interface en dat is belangrijk, want zo blijven ze beiden steeds op de voorgrond (zodat niet het audiovenster uit beeld verdwijnt wanneer u begint met typen). Het afspeelvenster heeft de mogelijkheid om te starten, stoppen en een paar seconden vooruit en achteruit te springen. Meer is ook niet nodig. Daarnaast hebben de makers een slimme functie ingebouwd, namelijk de Smart Pause N Play. In deze modus speelt het programma twaalf seconden af, en voegt daarna een typpauze in om eventuele achterstand in te halen. Na vijf seconden stilte begint het audiobestand weer met spelen, maar wordt wel eerst twee seconden teruggezet. Zo kunt u dus blijven typen zonder zelf op start en stop te klikken. Wat wel fijn was geweest is dat we die interval zelf hadden kunnen instellen, al werkte de voorgedefinieerde interval voor ons prima.

Listen N Write kan niet ontzettend veel, maar datgene waar het voor gemaakt is, doet het fantastisch. Er is simpelweg geen eenvoudigere manier om opnames uit te typen dan met dit programma. Er zijn nog wat kleine verbeterpuntjes (zoals gebrek aan autocorrectie en spellingscontrole). Briljant in z'n eenvoud!

Listen N Write Free 1.11.0.4

Freeware

Taal Engels

Download 1,32 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/2008/7

Systeemeisen 2,50 MB harde-schijfruimte

Maker Elefant Software

Oordeel 9/10

Pluspunten

Beide vensters altijd in beeld

Automatisch pauzeren en afspelen

Makkelijk audiobestanden uittypen

Minpunten

Interface

Interval automatisch pauzeren niet in te stellen

Geen autocorrectie of spellingscontrole

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Listen N Write Free 1.11.0.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.