Consumentennotebooks hebben meestal geen gps-module aan boord. Zo’n module biedt leuke opties, zo maakt hij het bijvoorbeeld mogelijk om met Google Earth te spelen.

Geosense is een programma waarmee u een Windows 7-notebook toch kunt voorzien van locatiebepaling, zonder dat er extra hardware aan te pas komt. Het gebruikt daar onder andere de IP-informatie van uw internetverbinding voor. De locatiebepaling van Geosense is minder nauwkeurig dan die van een ‘echte’ gps-module, maar u komt er een heel eind mee. Op de website van de makers vindt u onder It’s installed, now what een Google Maps-programma waarmee u de virtuele module kunt testen.

© PXimport

Geosense gebruikt informatie over uw internetverbinding om de locatie van uw notebook te bepalen.

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten