Logitech G935 en G432 - Bekende gaming-headset opgefrist

Door: Stephan Overbeeke | 19 februari 2019 10:03

Logitech G935 / Logitech G432
Review

Jarenlang behoorden de Logitech G933 en G430 tot de populairste gaming headsets in de prijsvergelijkers. De G430 maar liefst zes jaar lang zelfs, een eeuwigheid in de tech wereld. Hoog tijd voor een opvolgers zal Logitech hebben gedacht, dus telden ze er twee bij op met de G935 en G432 als resultaat. De moeite waard? Dat lees je in deze gecombineerde Logitech G935 en Logitech G432 review.

Logitech G935 Wireless

Prijs € 189
Gewicht 379 gram
Aansluiting 2.4 GHz USB Dongle, 3,5mm analoog
Driver 50mm
Compatibiliteit PC, Consoles, Mobiele devices
Batterijduur 12 uur (LED uit), 8 uur (LED aan)
Website www.logitech.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Indrukwekkend geluid
 • Aangename pasvorm
 • Programmeerbare knoppen en tweaks
 • Minpunten
 • Fors
 • Matige accuduur

Zowel de G935 als de G432 lijken verdacht veel op hun voorgangers. Had Logitech de oorkussens van de draadloze G935 niet verandert van textiel naar nep leder dan hadden we niet eens gezien dat er een opvolger was. De bedrade G432 maakt eveneens gebruik van exact dezelfde vorm als de voorganger maar is in elk geval nog voorzien van een kleine styling upgrade: minder blauw, meer zwart, met een wat volwassenere look als resultaat.

Het grote verschil voor beide modellen zit in nieuwe, grotere drivers. Het resultaat is dat beide headsets indrukwekkender klinken dan hun reeds gerespecteerde voorgangers. Vooral de G935 is op dat vlak echt indrukwekkend, met een indrukwekkender geluid in games en films dan alle andere sub 200 euro headsets die wij kennen, helemaal waar goed gebruik van DTS Headphone:X2 wordt gemaakt. Vooral actie scenes komen heel erg goed tot het gehoor met een knappe bass, en een hoorbaar meer helder midden en hoog dan zijn voorganger. De veel goedkopere G432 klinkt uiteraard iets meer bescheiden, maar klinkt goed voor een 80 euro kostende gaming headset.

Logitech G935 / Logitech G432
Logitech G935 / Logitech G432
Logitech G935 / Logitech G432
Logitecht G935

Oude kwaaltjes

‘Don’t change a winning team’ lijkt Logitech’s motto gezien het gebrek aan significante aanpassingen, en in geval van de G432 kunnen we ons daarin vinden. De pasvorm was reeds universeel goed, de bouwkwaliteit was prima, en meer was dan eigenlijk ook niet nodig. Dat de G935 grotendeels trouw blijft aan de G933 is an sich ook geen groot probleem, ook daar was de pasvorm goed voor kleine en zeer grote hoofden en de bouwkwaliteit uitstekend, en de extra programmeerbare knoppen en vele software opties zijn een duidelijke meerwaarde.

De paar eerdere minpunten dragen daardoor helaas ook over naar het nieuwe model. Zo is de G935 nog altijd fors en vooral zwaar, je dient daar wel bestand tegen te zijn. Ook is de accuduur wederom niet denderend, ca 12 uur met de verlichting uit is met één oog op sommige alternatieven wel erg karig, en 8 uur met verlichting aan is niet veel. Dat de accu eenvoudig te vervangen is valt dan weer positief op. De microfoon van beide noemen we redelijk; goed genoeg voor in-game communicatie of een gesprek, doch verre van serieuze opnamekwaliteit.

Logitech G935 / Logitech G432
Logitech G935 / Logitech G432
Logitech G935 / Logitech G432
Logitech G432

Conclusie

Met de Logitech G432 voorkomt Logitech vooral fouten; goede bouw, pasvorm, microfoon en geluidskwaliteit. Niets spectaculairs, echter in een prijsklasse waar concessies de standaard zijn zal Logitech kopers in elk geval nimmer teleurstellen, zeker gezien deze headset de komende tijd ruim onder de adviesprijs zal zakken zoals we van Logitech gewend zijn.

Geluidstechnisch laat de G935 zijn directe concurrentie achter zich, dus als je puur voor een echt top game- en film geluid gaat zit je daar goed. Wees enkel zeker van het feit dat een fors gewicht en consequent opladen na lange game sessies geen bezwaar voor je zijn, minpuntjes die we na jaren aan potentiele ontwikkelingstijd eigenlijk liever niet meer hadden gezien.

Logitech G432

Prijs € 79
Gewicht 259 gram
Aansluiting USB Type-A (Virtueel 7.1), 3,5mm analoog
Driver 50mm
Compatibiliteit PC, Consoles, Mobiele devices
Website www.logitech.com
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Goed all-round geluid
 • Universeel aangename pasvorm
 • Maakt geen fouten
 • Minpunten
 • Springt er op geen vlak echt uit

0 Reactie(s) op: Logitech G935 en G432 - Bekende gaming-headset opgefrist

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.