Logitech Harmony 600

Door: Jeroen Boer | 10 maart 2010 14:04

Overige elektronica

Logitech heeft onlangs de Harmony 600 en de 650 als instapmodellen toegevoegd aan hun productlijn van Harmony universele afstandsbedieningen. Wij testen het goedkoopste instapmodel, de Harmony 600. Zou deze al genoeg zijn om al onze apparatuur comfortabel te bedienen?

Wat opvalt, is dat met de introductie van de Harmony 600 en de 650 de instapmodellen qua vormgeving dichter aanleunen tegen de duurdere Harmony-afstandsbedieningen. Dat was bij de vorige instapmodellen die een typenummer in de 500 hadden niet het geval. De vormgeving en plaatsing van de knoppen is zelfs identiek aan die van de veel duurdere Harmony 700. Wat u moet missen is een oplaadbare accu en in het geval van de Harmony 600 een kleurenscherm. De Harmony 600 kan daarnaast maximaal vijf apparaten bedienen. De Harmony 650 en 700 zijn geschikt voor zes apparaten, terwijl de duurdere modellen maar liefst vijftien apparaten kunnen bedienen.

De Logitech Harmony 600 heeft dezelfde indeling als de Harmony 700.

Over de indeling van de afstandsbediening kunnen we kort zijn: die is wat ons betreft prima. Handig is dat de knoppen in het donker verlicht zijn en dat deze verlichting automatisch aangaat als u de afstandsbediening oppakt. Hetzelfde geldt voor de schermverlichting. Het scherm op de Harmony 600 mag dan geen kleuren kunnen weergeven, grijstinten zijn wel mogelijk en het verlichte scherm ziet er opvallend helder uit. Het scherm wordt op de Harmony 600 onder andere gebruikt voor vier dynamische knoppen waarvan de huidige functie op het schermpje wordt getoond. In het geval van een televisie kunnen dit zaken zijn waarvoor geen logische normale knoppen voorhanden zijn, zoals knoppen om in één keer te schakelen naar de diverse broningangen.

Harmony Remote

De Harmony wordt geprogrammeerd via een applicatie die Harmony Remote heet. Om van deze applicatie gebruik te maken is een internetverbinding noodzakelijk omdat de database online staat. Volgens Logitech bevat de database informatie over 225.000 apparaten van maar liefst 5000 merken. Apparaten voegt u toe door het soort apparaat en merk te kiezen en dan het typenummer in te tikken. Zit uw apparatuur toevallig niet in de database, dan is de Harmony 600 voorzien van een leerfunctie waarmee u zelf de functies met behulp van de originele afstandsbediening kunt programmeren. Nadat u de apparatuur hebt toegevoegd, is het mogelijk om de toewijzing van functies aan de knoppen van de Harmony 600 te veranderen. Vooral in het geval van de vier dynamische knoppen hebben wij hier dankbaar gebruik van gemaakt, omdat de diverse functies voor ons gevoel totaal niet logisch over de pagina’s ingedeeld waren.

Uw apparatuur voegt u toe in Harmony Remote.

Als uw apparatuur is toegevoegd, dan kunt u Activiteiten aanmaken. Een voorbeeld van een activiteit is Film kijken waarmee u met een druk op de knop de televisie, dvd-speler en versterker aanzet. Wij gebruiken een PlayStation 3 om dvd’s mee te kijken, een apparaat dat zonder extra kastje (Harmony Adapter for PlayStation 3) niet te gebruiken is met de Harmony 600. Toch moesten wij de PlayStation 3 opnemen in Harmony Remote, omdat het niet mogelijk blijkt een activiteit Film kijken te maken zonder dat er bijvoorbeeld een dvd-speler is toegevoegd. Wij zouden voor deze activiteit enkel de televisie en versterker op de juiste ingangen willen aanzetten, maar de software meldt dat er toch echt een dvd-speler aanwezig moet zijn. Wij hebben onze PlayStation 3 dus toch maar toegevoegd. Jammer, want zo verliezen we al één van de vijf apparaten zonder dat we hier iets mee kunnen. Het instellen van de activiteiten kan wat ons betreft dus een stukje flexibeler.

Conclusie

De Harmony 600 is met een prijs van bijna zestig euro de goedkoopste Harmony tot nu toe. Toch hebben wij niet het idee met een uitgekleed instapmodel van doen te hebben. Hebt u niet meer dan vijf apparaten in uw huiskamer staan, dan is de Harmony 600 een prima keuze. De plaatsing van de knoppen is precies hetzelfde als op de duurdere Harmony 650 en 700 en ook de toetsen zijn hier prima verlicht. Het schermpje mag dan geen kleur weergeven, het levert wel een duidelijk en verlicht beeld. Al met al is dit een prima universele afstandsbediening waarbij alleen de mogelijkheid om Activiteiten te maken in de software wel wat flexibeler kan.

Logitech Harmony 600

Prijs € 59,99

Garantie 2 jaar

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.2.8

Info Logitech

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Verlichte toetsen

Helder scherm

Ligt goed in de hand

Minpunten

Activiteiten soms niet flexibel genoeg

0 Reactie(s) op: Logitech Harmony 600

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.