Logitech HD Pro Webcam C910

Door: Edmond Varwijk | 15 december 2010 14:28

Overige elektronica

De kwaliteit van beeldsensoren is de laatste jaren flink toegenomen. Ook zijn de sensoren goedkoper geworden en daarmee beschikbaar voor gebruik in relatief goedkope producten zoals webcams. De Logitech HD Pro Webcam C910 beschikt zelfs over een beeldsensor die Full HD ondersteunt.

Hoe logisch het is om bij contact via internet behalve spraak ook beeld te gebruiken, bewijst de webcam in netbooks en notebooks. Toch worden ze niet veel gebruikt. De matige kwaliteit van beeld en geluid is een belangrijke reden, evenals de teleurstelling die velen eerder met dergelijke apparaten hebben opgedaan. Doordat webcams bovendien zelden worden vervangen zolang ze niet stuk zijn, krijgt de webcam vaak ook geen tweede kans. De Logitech HD Pro C910-webcam verdient die tweede kans wel. Niet alleen lijkt het apparaat in niets op de oubollige webcams (soms met pootjes) van een paar jaar geleden, het apparaat heeft ook prima specificaties.

De Logitech HD Pro Webcam C910 hoort qua design en uitvoering bij de top.

De HD Pro C910 beschikt over een sensor van 2 megapixel die in Full HD, dus in 1080p, opneemt en hij is uitgerust met twee microfoons voor een beter (stereo)geluid. Voor de bevestiging is de bijna tien centimeter brede webcam voorzien van een ‘staart’ waarmee de webcam zowel vrij op het bureau als hangend aan een beeldscherm bevestigd kan worden. In het vervoer is de ‘staart’ niet handig, het was mooier geweest wanneer deze compact op te vouwen was. Ook ontbreekt een voorziening die de lens beschermt.

De Logitech HD Pro Webcam C910 laat zich moeiteloos aan een monitor of notebook bevestigen.

De praktijk

Hoewel chatprogramma’s zoals Skype en MSN de hoge resolutie van de C910 niet ondersteunen, levert de webcam ook in minder hoge resolutie mooie beelden. De kleuren zijn bij daglicht mooi en levensecht en in situaties met moeilijk of weinig licht voldoende. De kwaliteit van het geluid is eveneens goed, al is van een stereo-effect niets te merken. Daarvoor zitten de twee microfoons vermoedelijk te dicht bij elkaar. Om met de hoogste beeldkwaliteit te videobellen, levert Logitech het eigen Vid HD-chatprogramma mee. Voor het programma moet u zich registreren en al uw contactpersonen opnieuw toevoegen (die bovendien ook de Logitech-chatsoftware moeten gebruiken). Logitech Vid HD is gratis en ook zonder Logitech-webcam te gebruiken. De software kan prima naast MSN of Skype worden gebruikt en is beschikbaar voor Mac en Windows.

Conclusie

De HD C910 webcam van Logitech levert vooral in combinatie met het eigen Vid HD mooie beelden in hoge resolutie. Ook zonder dat hoort het bij de top-webcams, maar gezien de prijs mag dat ook verwacht worden van deze webcam. Geeft u minder om maximale kwaliteit of weet u zeker dat u niet MSN of Skype zult verlaten, dan zal een goedkopere webcam ook voldoen.

Logitech HD Pro Webcam C910

Prijs € 99,99

Taal Engels

Systeemeisen Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit); Mac OS X

Garantie 2 jaar

Oordeel 8/10

Pluspunten

Hoge beeldkwaliteit

Geluidskwaliteit

Bevestiging

Mooi ontwerp

Minpunten

Ontwerp niet doordacht voor gebruik onderweg

Lens onbeschermd

Voor maximale kwaliteit aparte chatsoftware noodzakelijk

0 Reactie(s) op: Logitech HD Pro Webcam C910

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.