Logitech Laptop Speaker Z205

Door: Jeroen Boer | 29 juni 2010 13:29

Review

Uit de meeste notebooks komt wel geluid, maar de kwaliteit is vaak niet om over naar huis te schrijven. Logitech heeft met de Laptop Speaker Z205 een oplossing voor beter geluid die compact genoeg is om altijd mee te nemen.

Om iets te doen aan de schamele geluidskwaliteit van veel notebooks heeft Logitech de Laptop Speaker Z205 gemaakt. Deze compacte luidspreker bevat twee luidsprekers en is dus in staat om stereo weer te geven. De Z205 heeft een ingebouwde geluidskaart en u sluit hem via één usb-kabel aan op de notebook. Daarnaast heeft de Z205 ook een 3,5mm-geluidsingang zodat u bijvoorbeeld een mp3-speler, of notebook waarop de ingebouwde geluidskaart niet ondersteund wordt, kunt aansluiten. Een 3,5mm-aansluitkabeltje wordt helaas niet meegeleverd. Handig is het meegeleverde draagzakje waarin u de luidspreker en de usb-kabel netjes kunt meenemen.

De Laptop Speaker Z205 is een stereoluidsprekersysteem.

Bevestigen

Het bevestigen van de Z205 op uw notebook is heel eenvoudig. Via een klem wordt de Z205 aan de bovenkant van het notebookscherm bevestigd. De klem houdt de luidspreker goed op zijn plek, maar is gelukkig niet heel strak. U hoeft niet bang te zijn dat de klem het scherm beschadigt.

De Laptop Speaker Z205 bevestigt u op het beeldscherm.

Geluidskwaliteit

Eenmaal aangesloten weet de Laptop Speaker SZ205 ons te verrassen. Ondanks het compacte formaat kan de luidspreker lekker hard, waarbij de geluidskwaliteit heel aardig is. Het is onvergelijkbaar met een set goede luidsprekers, maar in vergelijking met ingebouwde luidsprekers in een notebook is het een wereld van verschil. Het kijken van een film of luisteren naar muziek verbetert met deze set op veel notebooks.

Conclusie

Ondanks het bescheiden formaat heeft de Z205 ons positief verrast. Met de geluidskwaliteit is voor het formaat niets mis. Het enige minpuntje is de toch wel forse prijs van veertig euro.

Logitech Laptop Speaker Z205

Prijs € 39,99

Garantie 2 jaar

Afmetingen (h x b x d) 64 x 180 x 34,33 mm

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Meegeleverde accessoires Draagzakjes, usb-kabel

Oordeel 8/10

Pluspunten

Geluid goed voor formaat

Draagzakje

Minpunten

Prijs

3,5mm-audiokabeltje had het product afgemaakt

0 Reactie(s) op: Logitech Laptop Speaker Z205

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.