Logitech Spotlight – Onmisbaar met een prijskaartje

Door: lub-snoek | 04 april 2017 10:29

Review

Er zijn talloze compacte afstandsbedieningen die je kunt gebruiken. Helaas kunnen deze afstandsbedieningen meestal niet veel meer dan het uitvoeren van een klik-opdracht om naar de volgende slide te gaan. De Logitech Spotlight kan net iets meer dan dat. Wij stelden onze plankenkoorts op de proef.

Logitech Spotlight


Prijs
€ 129,-
Verbindingen
USB, Bluetooth
Aantal knoppen
3
Website
Logitech
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Ontwerp
  • Eenvoudig verbinden
  • Werkt altijd
  • Minpunten
  • Duur

De Spotlight is bijzonder luxe verpakt voor ‘slechts’ een afstandsbediening. Dit laat al een beetje doorschijnen dat het niet zomaar een afstandsbediening is, al bleek dit al een beetje uit het prijskaartje van 129 euro. Tijd om te ontdekken of de Spotlight zijn geld waard is.

Verbinden

Om de direct Spotlight te gebruiken, koppel je de achterkant van de afstandsbediening los. Nu komt er usb-stick tevoorschijn, die je vervolgens in een usb-ingang van je laptop of desktop steekt. In eerste instantie herkent je laptop of desktop de Spotlight als muis, waardoor er automatisch een stuurprogramma wordt gedownload en geïnstalleerd. Vervolgens kun je de Spotlight op twee manieren gebruiken: als veredelde muis met twee toetsen of letterlijk als spotlight. 

Muis

Om de Spotlight als muis te gebruiken, hoef je na het insteken van de usb alleen maar de bovenste knop in te houden. Vervolgens kun je de muis bewegen door de Spotlight verschillende richtingen op te wijzen. De gyroscoop in de Spotlight geeft via bluetooth aan de usb-stick aan welke richting de muis heen moet. Het kort indrukken van de bovenste knop stuurt een muisklik naar je laptop of desktop.

De pijltoetsen op de Spotlight sturen een volgende- of vorige-opdracht naar het systeem. Zo kun je ook eenvoudig terug naar de vorige slide als dat nodig is. De Logitech Spotlight kan tot een afstand van 30 meter communiceren met de usb-zender. Hierdoor is de afstandsbediening bruikbaar voor vrijwel elke presentatieruimte.

Aanwijzer

Om de Spotlight meer functies te geven, moet je de bijbehorende app downloaden voor Windows 7 of later of macOS 10.10 of later. Na het downloaden en activeren van de Spotlight App, maakt de Spotlight zijn naam waar; bij het ingedrukt houden van de bovenste knop dimt het scherm en licht alleen de cursor op. Hierdoor verandert je cursor letterlijk in een spotlight en kun je verschillende delen van het presentatiescherm benadrukken.

Via de app kun je ook aangeven welke opdracht de Spotlight naar het systeem stuurt als je de volgende- of vorige-knop langer ingedrukt houdt. Zo kun je scrollen, maar ook een filmpje in je presentatie vooruit spoelen. Door een timer in te stellen, krijg je via de Spotlight een trilsignaal 5 minuten voordat de timer is afgelopen. Ook krijg je bij het aflopen van de timer een trilsignaal. Zo kun je, zonder dat het publiek dat doorheeft, jezelf een indicatie geven van de duur van je presentatie. Deze functies leiden voor een groot deel zichzelf, doordat de Spotlight-app een uitgebreide rondleiding geeft langs de verschillende functies van de Spotlight.

Een belangrijk detail is dat je de Spotlight alleen via bluetooth kan koppelen als je de app gebruikt. Ik moest er ook via de app achter komen dat ik de bovenste en onderste knop van de Spotlight ingedrukt moest houden om bluetooth in de Spotlight te activeren. Op het moment dat de verbinding is gemaakt, werkt de Spotlight verder probleemloos.

Opladen

We hebben de spotlight enkele dagen op de redactie gebruikt, zonder deze te hoeven opladen. Volgens de website gaat de Spotlight, bij ‘normaal’ gebruik zo’n 3 maanden mee op 1 volle lading. Wij konden de Spotlight in ieder geval probleemloos de hele dag gebruiken, waardoor de Spotlight sowieso genoeg batterij heeft voor zelfs je langste presentaties.

Conclusie

Voor de frequente presentator of presentatrice is een afstandsbediening voor degelijke werkzaamheden eigenlijk onmisbaar. Veel van deze mensen hebben echter vaak al een afstandsbediening. Of iedereen massaal zal overstappen op de Logitech Spotlight, zal vooral afhangen van het soort presentaties die iemand doorgaans geeft.

Met een adviesprijs van 129 euro zal de Logitech Spotlight waarschijnlijk te duur zijn voor iemand die tijdens presentaties alleen maar op ‘Volgende’ hoeft te drukken. Daarvoor zijn er namelijk veel goedkopere alternatieven. Als je echter vaak een presentatie houdt en deze vaker wel dan niet wordt ondersteunt door gedetailleerde afbeeldingen of beeld, is de Spotlight al snel zijn geld waard.

0 Reactie(s) op: Logitech Spotlight – Onmisbaar met een prijskaartje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.