Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800

Door: Edmond Varwijk | 09 november 2010 14:02

Overige elektronica

Wie in het donker toch wil doorwerken, is bij het Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 aan het goede adres. Het toetsenbord is draadloos, maar biedt toch achtergrondverlichting. Slimme energiemaatregelen zorgen ervoor dat het toetsenbord tot wel tien dagen te gebruiken is, waarna u hem via usb kunt opladen.

Achtergrondverlichting en draadloos zijn een lastige combinatie. Logitech zegt dit toch onder controle te hebben met het Wireless Illuminated Keyboard K800. Ondanks het ontbreken van een voedingslijn en de aanwezigheid van slechts twee AA-batterijen, levert het toetsenbord een prettige tikervaring, met achtergrondverlichting voor meer dan een week. Batterijen wisselen is niet nodig, via de meegeleverde usb-kabel kan het toetsenbord via de pc worden opgeladen.

Toetsen met achtergrondverlichting zijn vooral in donkere en schemerige ruimtes erg praktisch en mooi.

Achtergrondverlichting

Bovenop het toetsenbord zit een schakelaar waarmee het toetsenbord wanneer het niet gebruikt wordt, uitgeschakeld kan worden. Om energie te besparen tijdens het gebruik, wordt de sterkte van de achtergrondverlichting met behulp van een lichtsensor afgestemd op de lichtsterkte rondom het toetsenbord. Ook is er een bewegingssensor die zodra deze beweging detecteert, de achtergrondverlichting inschakelt, maar ook uitschakelt wanneer er even geen beweging wordt gezien. De tijd tot het uitschakelen van de verlichting kan niet aangepast worden en staat wel erg strak afgesteld. Wie even nadenkt tijdens het typen heeft weer snel een donker toetsenbord voor zich. Werken met het toetsenbord wordt er onrustig door. Het toetsenbord is prettig plat, voorzien van een numeriek deel en twaalf functietoetsen die in combinatie met de Fn-toets onder meer de multimediafuncties en verlichting kunnen aansturen.

Het toetsenbord is prettig plat, maar niet ergonomisch gekromd.

Conclusie

Het Wireless Illuminated Keyboard (K800) van Logitech tikt prettig en is iets minder geschikt voor multimediabediening. De achtergrondverlichting is een uitkomst voor gebruik in het donker. Dat het toetsenbord oplaadbaar is via usb is doordacht en gebruiksvriendelijk. De prijs is hoog, maar niet overdreven voor een toetsenbord met deze kwaliteit en inrichting.

Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800

Prijs € 99,99

Garantie 3 jaar

Taal Engelstalig

Indeling Verenigde Staten (internationaal)

Systeemeisen Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Oordeel 8/10

Pluspunten

Achtergrondverlichting

Oplaadbaar via usb

Bruikbaar tijdens opladen

Unifying-ontvanger*

Minpunten

Verlichting schakelt snel uit

Functietoetsen dubbel belegd (schakelen via Fn-toets)

 

* De Unifying-ontvanger is een piepkleine usb-ontvanger die zelfs in de usb-poort van een laptop kan blijven zitten, zonder dat het risico op afbreken bestaat. Verder kunnen er maximaal zes draadloze Logitech-producten op één ontvanger worden aangesloten.

1 Reactie(s) op: Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 november 2015 15:32 Anoniem
    Numeriek toetsenbord werkt wel met windows 7, maar niet met windows 10
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.