Logitech Wireless Touchpad

Door: Jeroen Boer | 13 maart 2012 11:16

Review

Op onze Mac kunnen wij inmiddels niet meer zonder Magic Trackpad en we zijn dan ook blij dat Logitech met een vergelijkbaar alternatief voor Windows 7 komt. Werkt de Wireless Touchpad soepel?

De Logitech Wireless Touchpad doet sterk denken aan de Magic Trackpad van Apple. Door middel van multitouchgebaren kunt u op deze touchpad allerlei dingen veel sneller doen. Er is wel een belangrijk verschil: Logitechs Wireless Touchpad heeft twee losse fysieke knoppen onder het aanraakgedeelte. Het aanraakgedeelte zelf bevat dus geen fysieke knop. De Wireless Touchpad gebruikt Logitechs Unifying-ontvanger, waarmee u zes Logitech-apparaten aan één pc kunt koppelen. De ontvanger heeft nog een voordeel: u kunt een apparaat probleemloos aan een andere ontvanger koppelen als u de piepkleine ontvanger kwijtraakt, iets dat bij bijvoorbeeld Microsofts micro-ontvanger niet mogelijk is. De touchpad werkt op twee AA-batterijen die vier maanden mee moeten gaan.

De logitech Wireless Touchpad heeft twee losse fysieke knoppen.

Gebaren

De touchpad ondersteunt gebaren voor één, twee, drie of vier vingers. Zo kunt u met één vinger de cursor bewegen en normaal klikken. Met twee vingers kunt u horizontaal en verticaal scrollen en drie vingers gebruikt u om te bladeren in een browser of als vervanger voor de knoppen Page Up en Page Down. Tot slot zijn gebaren met vier vingers gereserveerd voor venstermanagement. Door met vier vingers naar rechts of links te vegen activeert u Aero Snap, waarmee u vensters links of rechts in beeld uitlijnt. Door vier vingers omhoog te bewegen krijgt u een vensteroverzicht dat vergelijkbaar is met Apple Exposé. Vier vingers omlaag bewegen verbergt alle vensters en laat het bureaublad zien. Hoe handig alle gebaren ook zijn, toch missen we drie dingen. U kunt niet met twee vingers op de touchpad drukken om rechts te klikken. Ook hadden we de neiging om te pinchen voor in- en uitzoomen, iets dat helemaal niet ondersteund wordt. Verder missen we een gebaar om vensters te maximaliseren. Aero Snap naar links of rechts is geen probleem, maar vervolgens maximaliseren kan niet. Het is helaas niet mogelijk om de gebaren te wijzigen, jammer want wij zouden het gebaar om het bureaublad weer te geven graag toewijzen aan maximaliseren. Wellicht kan Logitech dit implementeren in een update van stuurprogramma SetPoint.

Conclusie

De Logitech Wireless Touchpad is een handige aanvulling op Windows 7. De gebaren worden soepel begrepen en uitgevoerd, waardoor het prettig werken is. Helaas is er geen gebaar om rechts te klikken, te zoomen of om vensters te maximaliseren, vooral dat laatste missen wij echt in combinatie met Aero Snap. Zoals met wel meer multitouchproducten, werkt de Wireless Touchpad alleen met Windows 7.

Logitech Wireless Touchpad

Prijs € 49,99

OS Windows 7

Oordeel 7/10

Pluspunten

Werkt soepel

Handige gebaren

Gebruikt Unifying-ontvanger

Minpunten

Geen gebaar voor maximaliseren

Niet rechtsklikken met twee vingers

Niet in- en uitzoomen

0 Reactie(s) op: Logitech Wireless Touchpad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.