Lootjes trekken voor Sinterklaas of Kerst

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 23 november 2010 17:49

How To

Sinterklaas vieren is leuk, maar het trekken van lootjes kan een behoorlijk gedoe zijn, vooral wanneer mensen zichzelf blijven trekken of het om een andere reden telkens niet uitkomt. Gelukkig zijn er tal van sites op internet die u daarbij kunnen helpen. Wij lichten er een paar voor u uit (en uiteraard werken deze sites ook prima voor kerst).

Lootjestrekken.nl

Verreweg de populairste site op het gebied van lootjes trekken, is de site met de toepasselijke naam lootjestrekken.nl. Op de site klikt u op de knop lootjes trekken, waarna u een naam opgeeft voor de groep, aangeeft of het voor Sinterklaas, Kerst of een andere gelegenheid is en vervolgens de betreffende namen en e-mailadressen invult (vanaf vier deelnemers kunt u ook personen uitsluiten). Tot slot typt u nog een begeleidend mailtje typen, een budget ingeven en de datum waarop het gevierd wordt, en daarna klikt u op Verstuur. U ontvangt dan een mailtje en door te klikken op de link in die mail worden alle uitnodigingen verstuurd. Snel, en eenvoudig! Handig: deze site heeft ook een cadeauwijzer, waarmee u kunt zoeken op budget!

www.lootjestrekken.nl

Een iets uitgebreider stappenplannetje over Lootjestrekken.nl vindt u in het artikeltje Online lootjes trekken voor Sinterklaas.

Op deze site kunt u lootjes trekken voor Sint of kerst, maar ook cadeaus zoeken op budget.

Sinterklaas Lootjes Trekken

Een stuk minder professioneel ogende site, maar minstens zo effectief. Op deze site kunt u in principe alleen lootjes trekken voor Sinterklaas, maar die kunt u uiteraard ook gewoon inzetten voor Kerst. In het formulier dat direct op de voorpagina wordt getoond (wel zo fijn), kiest u via een kalender op welke datum u het feest viert en geeft u het aantal personen aan waarvoor u lootjes wilt trekken (ook hier kunt u weer personen uitsluiten vanaf vier deelnemers). Het fijne van deze site is dat u ook verlanglijstjes kunt invoeren, zodat u twee vliegen in één klap slaat. Bij deze site hoeft u niet eerst op een link te klikken in een mail, de lootjes worden direct verstuurd.

www.sinterklaaslootjestrekken.nl

Vrijwel dezelfde functionaliteit als lootjestrekken.nl, maar dan met de mogelijkheid om er verlanglijstjes aan te koppelen.

SintLootjes

Verreweg de lelijkste site uit dit overzicht, maar wel de site die u écht stap voor stap door het proces leidt, en uitlegt waarom bepaalde dingen zo zijn (zoals dat uitsluiting betekent dat een bepaald persoon nooit een ander bepaald persoon, zoals zijn/haar partner zal trekken). U geeft wederom het aantal deelnemers op en vervolgens of er verlanglijstjes bij moeten, of er ontvangstbevestigingen moeten worden gestuurd, of er partners uitgesloten moeten worden, of er meer dan één lootje per persoon wordt getrokken (dat hebben de andere sites niet) en of de trekking voor Sint of Kerst is. Klikt u op Volgende dan kunt u de namen en e-mailadressen ingeven en in het scherm daarna bepaalt u eventuele uitsluitingen. In het volgende scherm geeft u het onderwerp op van de trekking en het aantal lootjes per persoon en ten slotte geeft u de tekst van de e-mail in, waarna u de trekking kunt verzenden. Door op een link te klikken kunnen deelnemers vervolgens hun verlanglijstje opgeven.

www.sintlootjes.nl

Zeker niet de mooiste site in het overzicht, maar wel de meest gebruiksvriendelijke en eveneens de mogelijkheid tot het koppelen van verlanglijstjes.

0 Reactie(s) op: Lootjes trekken voor Sinterklaas of Kerst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.