Lumia 1001 mogelijk Nokia's eerste Windows Phone 8-toestel

Door: Elmar Rekers | 09 juli 2012 10:07

Nieuws

Nokia lijkt een nieuwe smartphone in ontwikkeling te hebben onder de naam Lumia 1001. Een verwijzing naar het toestel dook afgelopen weekend op in de Remote Device Access-tool die Nokia had vrijgegeven.

Details over de Lumia 1001 ontbreken nog, maar volgens website TechCrunch betreft het hier mogelijk de eerste Windows Phone 8-telefoon van Nokia. Microsoft zal het nieuwe mobiele besturingssysteem immers later dit jaar lanceren.

De verwijzing naar de Lumia 1001 werd door een medewerker van de tech-website ontdekt in de tool. In het stukje software was een lijst te vinden met apparaten die op afstand konden worden aangestuurd met deze tool, waaronder dus de Lumia 1001. Eerder dook ook de Lumia 910 al eens op in een dergelijke lijst. Dit toestel is vermoedelijk in Europa reeds op de markt verschenen als de Lumia 900.

Windows Phone 8

De meest recente Windows Phone van Nokia is de Lumia 900. Dit toestel draait op versienummer 7.5 van Windows Phone. Onlangs werd duidelijk dat Microsoft bestaande Windows Phones geen update zal geven naar Windows Phone 8. In plaats daarvan krijgen telefoons, zoals de Lumia 900, een tussenversie opgediend in de vorm van Windows Phone 7.8.

0 Reactie(s) op: Lumia 1001 mogelijk Nokia's eerste Windows Phone 8-toestel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.