Lumia-verkoop in de lift, omzet Nokia daalt verder

Door: henk-jan-buist | 18 juli 2013 16:25

Nieuws

De omzet van Nokia is het afgelopen kwartaal verder gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wel zit de verkoop van Lumia-smartphones in de lift.

Uit de jongste kwartaalcijfers van Nokia blijkt dat het Finse bedrijf nog steeds worstelt, maar de eerdere vrije val lijkt te worden opgevangen en dit kwartaal komt het bedrijf uit op een verlies van 115 miljoen euro. De verliezen komen van de afdeling devices & services, waar al meer dan 12.000 minder man werkzaam is dan in dezelfde periode vorig jaar.

De verkoop van toestellen neemt over de hele linie genomen nog altijd af, maar de afzet van smartphones gaat iets beter. Die steeg het afgelopen kwartaal met 600.000 stuks naar 11,7 miljoen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Daarvan waren 7,3 miljoen Lumia’s (met Windows Phone) en 4,3 miljoen waren afkomstig uit de Asha-lijn (met S40). Dat waren vorig kwartaal respectievelijk 5,6 en 5 miljoen.

Overstap naar Lumia

Nokia worstelt nog altijd met de overstap van Symbian naar Windows Phone. “De jaarlijkse afname in aantallen Smart Devices (mobiele apparaten, red.) wordt aangedreven door het sterke momentum van concurrerende smartphoneplatforms en onze portfolio-overgang van Symbian-producten naar Lumia-producten”, staat te lezen in het kwartaalverslag PDF).

Nokia kondigde aan deze zomer definitief te stoppen met de verkoop van Symbian-toestellen en dat is in de cijfers te merken. “Het aantal Symbian-apparaten nam af van 6 miljoen stuks in het tweede kwartaal van 2012 tot ongeveer nul in het tweede kwartaal van 2013”, meldt Nokia in het verslag. “De productie is inmiddels gestopt”, zegt woordvoerder Stella Jansen namens Nokia, “maar overgebleven voorraad kan nog verkocht zijn.”

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Lumia-verkoop in de lift, omzet Nokia daalt verder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.