Luxer breedbeeld (2/2)

Door: Michiel de Roode | 10 februari 2011 15:58

Internet & Thuis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Een beeldscherm gaat waarschijnlijk langer mee dan uw pc, dus het is geen gek idee om iets meer geld in een scherm te investeren. Wij testen deze keer dan ook geen instapmodellen, maar kijken naar wat luxere schermen die meer kwaliteit moeten bieden.

Dit artikel bestaat uit vier pagina’s:

Pagina 1: ASUS LS246H; Acer S243HL;

Pagina 2: AOC e2437Fh; Packard Bell Maestro 240 LED;

Pagina 3: Iiyama ProLite PLE2607WS; EIZO EV2333W;

Pagina 4: Conclusie; specificatietabel.

 

In deel 1 van dit artikel vindt u de introductie van de test en zes geteste schermen. In de specificatietabel kunt u alvast zien welke beeldschermen er in deel 1 getest zijn.

ASUS LS246H

Het scherm dat ASUS ons levert heeft een erg bijzonder ontwerp. Het scherm heeft geen standaardvoet en lijkt daardoor rechtstreeks op uw bureau te staan. De bediening van het OSD-menu gebeurt via een grote ronde knop rechtsonder op het scherm. Dit verloopt erg soepel. Het scherm leunt op een ronde metalen ring die het scherm in een hoek van tien tot vijfentwintig graden naar achteren laat hellen. Dit betekent dat het scherm nooit helemaal recht kan worden gezet. In combinatie met de matige inkijkhoek is dit behoorlijk vervelend. Doordat het scherm altijd tien graden naar achteren helt, valt de matige inkijkhoek bij deze ASUS meer op dan bij andere schermen. Het scherm heeft een spiegelende laag, wat er mooi uitziet als het scherm uit staat. De spiegelende laag is een groot nadeel bij het weergeven van donkere beelden. Positief is dat het scherm geen last heeft van lichtlekkage en dat het contrast goed is. Het scherm beschikt over een VGA- en HDMI-aansluiting, gelukkig levert ASUS een HDMI-naar-DVI-kabel bij het scherm. De ASUS LS246H kunnen wij, door de spiegelende laag en het feit dat het scherm altijd naar achteren helt, niet aanraden. Tenzij u een bijzonder design zoekt en de nadelen voor u niet te zwaar wegen.

ASUS LS246H

Adviesprijs € 339,-

Oordeel 5/10

Pluspunten

Bijzonder design

Goed contrast

Minpunten

Scherm helt minimaal 10° naar achteren

Sterk spiegelende laag

Matige inkijkhoek

Acer S243HL

De Acer S243HL heeft een erg fraai design. Het scherm is op het dunste gedeelte slechts 15 mm en daarmee bijzonder slank. Dit komt niet alleen door het gebruik van led-backlight, maar ook doordat de bediening van het scherm, de speakers en de aansluitingen allemaal in de voet zijn gebouwd. Het scherm voelt stevig en solide aan. De bediening van het OSD-menu verloopt erg prettig via de knoppen op de voet. De ingebouwde speaker wordt via HDMI aangestuurd en levert matig geluid. Het scherm beschikt over tweemaal HDMI en één keer VGA. Wij zien liever DVI of DisplayPort in plaats van de tweede HDMI-aansluiting. Het enige voordeel is dat u nu naast uw pc ook uw gameconsole kunt aansluiten. Er is hier alleen geen Picture-in-Picture-functie voor aanwezig. Doordat er gebruik is gemaakt van een TN-paneel laat de inkijkhoek te wensen over. Het scherm heeft geen last van lichtlekkage. De weergave van films en games ziet er goed uit. Het energieverbruik van het scherm is erg laag, na kalibratie is het nog slechts 15,5 watt. Als u op zoek bent naar een scherm met een opvallend en mooi design, dan is de Acer S243HL een goede keuze. Helaas zult u dan wel zelf een HDMI of HDMI-naar-DVI-kabel moeten aanschaffen.

Acer S243HL

Adviesprijs € 309,-

Oordeel 8/10

Pluspunten

Erg dun en fraai design

Laag energieverbruik

Responstijd

Minpunten

Geen HDMI- of HDMI-naar-DVI-kabel meegeleverd

Inkijkhoek

0 Reactie(s) op: Luxer breedbeeld (2/2)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.