Maak mp3's met Replay Music

Door: Robbin Ooijevaar | 22 december 2011 16:08

Apps & Software

Spotify biedt de ultieme muziekbibliotheek waar­voor u voor een paar euro per maand onbeperkt muziek kunt luisteren op uw computer en mo­bieltje. Het enige nadeel van Spotify is dat u de liedjes niet kunt bewaren als mp3. Met Replay Music krijgt u dit wel voor elkaar.

1. Spotify

Spotify heeft diverse abonnementen. Voor 10 euro per maand hebt u het topabonnement. Uw liedjes hebben een goede geluidskwaliteit en kunt u Spotify (inclusief al uw afspeellijsten) ook gebruiken op de iPhone en andere toestellen. Met de optie Available offline maakt u afspeellijsten ook zonder internetverbinding beschikbaar, maar u krijgt geen mp3's. Er zijn diverse gratis oplossingen om muziek van Spotify op te nemen en te bewaren als mp3. In deze Snelstart bespreken we Replay Music (vijftien euro). Met de gratis probeerversie kunt u 25 nummers opnemen. Dit is voldoende om te kijken of Replay Music werkt op uw computer, want zelfs Replay Music werkt in de praktijk niet met elke geluidskaart.

2. Instellingen

Download en installeer Replay Music. Zet in Spotify een afspeellijst klaar die u wilt omzetten naar mp3's. Start Replay Music en speel een willekeurig nummer af met Spotify. Als het goed is ziet u rechtsboven in het Replay Music-venster een metertje uitslaan. Hieraan kunt u zien dat Replay Music kan opnemen van uw geluidskaart. Beweegt de meter niet? Open dan de Replay Music-instellingen met de knop Settings. Verander bij Input source driver het opnameapparaat van Audio driver naar Windows audio driver of een andere geluidsbron. Dit vergt enig experimenteren en u moet mogelijk de opname-instellingen van uw geluidskaart aanpassen in uw configuratiescherm. Replay Music werkt als een geavanceerde cassetterecorder. U speelt muziek af met Spotify en terwijl u ernaar luistert, neemt Replay Music het geluid op. De mp3's worden bewaard in de map (Mijn) Muziek / Replay Music Recordings. Deze locatie is aan te passen via Settings / Input.

Pas de geluidsbron aan als Replay Music niet kan opnemen van uw geluidskaart.

3. Stilte, opname!

Klik in Replay Music op Start recording. Er verschijnt een extra scherm waarin u kunt aangeven of u de mp3's direct aan iTunes en/of Windows Media Player wilt koppelen. Bevestig dit scherm met OK, schakel over naar het Spotify-venster en speel uw afspeellijst af. Het herkennen van de liedjes werkt automatisch, maar hiervoor moet Replay Music wel weten wanneer een liedje begint en eindigt. Om te splitsen luistert Replay Music naar stiltes. Omdat veel albums niet meer gebruikmaken van de klassieke '2 seconden stilte' tussen de tracks, gaat het automatisch splitsen soms fout. In dit geval kunt u de knop Split now gebruiken tijdens de opname om handmatig aan te geven dat er een nieuw liedje begint. Na de opname verschijnen de tracks in een lijst. U kunt de trackinformatie handmatig bewerken met de knop Edit.

Replay Music slaat automatisch de liedjes in de Spotify-afspeellijst op als aparte mp3's.

0 Reactie(s) op: Maak mp3's met Replay Music

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.