MAGIX Audio Cleaning Lab 17 deluxe

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 april 2011 12:03

Apps & Software

Met MAGIX Audio Cleaning Lab, nummer 17 alweer, kunt u muziek van oude dragers, zoals cd’s, vinyl of cassettebandjes omzetten naar muziekbestanden. Want met alle iPods, iPhones en andere mediaspelers zou men bijna vergeten dat we het lange tijd met cd’s, cassettebandjes of, ouder nog vinyl hebben moeten doen. De meeste muziek is ook als digitale download beschikbaar, maar als het niet opnieuw wilt aanschaffen, dan is goede software daarbij onontbeerlijk.

We kunnen direct heel erg duidelijk zijn over de kwaliteit van Audio Cleaning Lab 17, die is prima in orde. Versie 17 heeft een nieuwe Wizard die u aan het begin de vraag stelt wat u precies wilt doen (de inhoud van een plaat, bandje of cd opnemen, een mp3 laden enzovoort). Wanneer u de opname eenmaal gemaakt hebt (dit werkt heel handig, u kunt aan de hand van stiltes tussen afzonderlijke liedjes, deze liedjes automatisch als afzonderlijke bestanden opslaan), hebt u drie opties: Cleaning, Mastering en Exporteren. De eerste optie is bedoeld voor het verhelpen van ‘oneffenheden’ zoals het verwijderen van ruis of kraakjes, oversturing, etc. Bij Mastering kunt u het verkregen resultaat vervolgens mooier en voller maken. Er zijn nogal wat opties, maar gelukkig laat het programma u wat uitleg betreft niet in de steek, elke optie is voorzien van een duidelijke omschrijving. U kunt zelf losse opties proberen of één van de vele voorinstellingen kiezen, waardoor u altijd in staat bent om een mooi resultaat te creëren.

Het programma maakt het u echt heel makkelijk om snel goede verbeteringen toe te passen.

En mooi is dat resultaat zeker, Audio Cleaning Lab 17 heeft een krachtige trukendoos en is écht in staat om uw oude audiobestanden een stuk beter te laten klinken (al is het niet te vergelijken met een professionele masteringstudio). Toch zijn we niet razend enthousiast over deze software en de simpele reden daarvoor is dat er te weinig nieuws onder de zon is. De enige echte nieuwe functie die het programma heeft (op de wizard na), is Spectral Cleaning, hetgeen inhoudt dat u stoorgeluiden in uw audiobestand effectief kunt verwijderen door er een selectie omheen te slepen. Toegegeven, dat werkt fantastisch, maar om daar nu vijftig euro voor te betalen? Dat is teveel gevraagd en een mogelijkheid om een upgrade uit te voeren van een eerder aangekochte versie is er niet.

U kunt stoorgeluiden in uw audio eenvoudig verwijderen door er een selectie omheen te slepen.

Over de software zelf dus niets dan lof. Als u op zoek bent naar een programma voor het omzetten van uw oude audio of misschien gewoon het verbeteren van uw huidige mp3-bestanden, dan is MAGIX Audio Cleaning Lab 17 deluxe absoluut die vijftig euro waard. Hebt u versie 16 in huis, dan zit u de komende jaren wel goed, tenzij MAGIX voor de volgende versie wel ineens met veel nieuws over de brug komt.

MAGIX Audio Cleaning Lab 17 deluxe

Prijs € 49,99

Taal Nederlands

Proefversie 7 dagen (30 dagen na registratie)

Medium 153 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium III 1 GHz, 512 MB geheugen, 500 MB harde-schijfruimte

Maker MAGIX

Oordeel 7/10

Pluspunten

Werkt prettig en heel eenvoudig

Stoorgeluiden verwijderen met krachtige Spectral Cleaning

Audio klinkt na afloop echt aanzienlijk beter

Minpunten

Veel te weinig vernieuwingen ten opzichte van de vorige versie

Geen mogelijkheid tot upgrade

0 Reactie(s) op: MAGIX Audio Cleaning Lab 17 deluxe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.