MAGIX MP3 deluxe 16

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 januari 2011 11:57

Apps & Software

Muziekliefhebbers kunnen zich met het programma MAGIX MP3 deluxe 16 flink uitleven. In dit pakket treft u namelijk diverse gereedschappen om uw muziekcollectie te organiseren en nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast koppelt u gemakkelijk ID3-tags aan nummers en creëert u snel afspeellijsten. De makers hebben bovendien aan deze vernieuwde editie de slimme functie Hit Finder toegevoegd.

MP3 deluxe 16 bevat nagenoeg alle denkbare mogelijkheden die van toepassing zijn op muziekbestanden. Het programma toont uw collectie in een overzichtelijke interface, waarbij u het materiaal op allerlei manieren kunt sorteren. Vooral de Vision-weergave springt in het oog. In een visuele omgeving worden liedjes op basis van klankeigenschappen geordend. Op deze wijze ziet u bijvoorbeeld snel welke nummers uit uw verzameling vrolijk of juist rustig zijn. U zet de bestanden rechtstreeks over op een mp3-speler. MAGIX claimt dat er iPod-ondersteuning aanwezig is (met uitzondering van iPod Touch en iPhone). Helaas werd niet ieder model iPod door het programma geaccepteerd en kregen we een vreemde Duitstalige mededeling voorgeschoteld.

U kunt ID3-tags ophalen uit online databases, waarna u ze zo nodig handmatig bewerkt. Verder zijn er duizenden radiozenders beschikbaar. U sorteert het aanbod op land of genre. Er zijn tientallen Nederlandse radiostations te beluisteren.

Hit Finder

Interessant is de nieuwe functie Hit Finder. Hiermee houdt u meerdere radiostations in de gaten, waarbij er nieuwe audiotracks overeenkomstig met uw muzieksmaak automatisch worden gedownload. Het is mogelijk om een verlanglijstje te maken, zodat u alleen de allermooiste liedjes binnenhaalt. De verse nummers worden van internetradiostations opgenomen en als mp3-bestand opgeslagen, meteen voorzien van ID3-tags. Kortom, een unieke kans om uw verzameling flink uit te breiden en nieuwe muziek te ontdekken. U ontvangt op basis van een geselecteerd liedje leuke suggesties afkomstig uit uw eigen muziekverzameling. U bent daardoor moeiteloos in staat om interessante afspeellijsten te creëren. Een extra programma dat wordt meegeleverd is Music Editor 3, waarmee u onder andere audiotracks monteert. Verder kunt u met Xtreme Print Studio cd- en dvd-hoesjes maken. Een nadeel van MP3 deluxe 16 is dat het installatieproces nogal lang duurt.

Gebruik de functie Hit Finder om nieuwe muziek van radiostations te downloaden.

MAGIX MP3 deluxe 16

Prijs € 39,99

Taal Nederlands

Medium 1 cd of 135 MB download

Proefversie 7 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1GHz-processor, 1 GB RAM, 400 MB harde-schijfruimte, grafische kaart met 1024 x 768 resolutie

Maker MAGIX AG

Oordeel 7/10

Pluspunten

Zeer veel mogelijkheden

Goede geluidskwaliteit

Legaal nieuwe muziek downloaden met Hit Finder

Minpunten

iPod-functie werkt niet altijd

Lang installatieproces

0 Reactie(s) op: MAGIX MP3 deluxe 16

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.