MAGIX MP3 deluxe 17

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 mei 2011 16:09

Apps & Software

Beschikt u over een enorme berg mp3-bestanden en wilt u daar orde in scheppen? Met MP3 deluxe 17 catalogiseert u simpel uw volledige collectie op diverse manieren. Daarnaast bevat het programma veel slimme functies. Zo maakt u automatische afspeellijsten, downloadt u nieuwe muziek en luistert u naar webradio.

Fabrikant MAGIX lanceert elk jaar een nieuwe versie van MP3 deluxe en is inmiddels aanbeland bij versie 17. Het lijkt ons voor de makers iedere keer weer een uitdaging om nieuwe functionaliteit toe te voegen. We zijn dan ook benieuwd in hoeverre de softwareontwikkelaar hierin is geslaagd. De gebruikersinterface is in ieder geval identiek gebleven, hoewel er nu wel een mini-speler toegevoegd is. Hiermee bedient u de afspeelopties in een minimalistische vormgeving. Dat is vooral handig als u bezig bent in andere programma's. Liefhebbers van fotografie komen met dit pakket ook aan hun trekken, aangezien Foto Manager 10 als bonussoftware wordt meegeleverd. Tevens zijn Music Editor 3.1 en Xtreme Print Studio binnen het pakket genesteld. Een nadeel is dat Ask.com zijn diensten aanbiedt in de installatieprocedure. In de praktijk levert dat alleen maar vervuiling van uw browser op.

Dankzij de mini-weergave blijft er voldoende ruimte over voor andere programma's.

Nieuw is de functie om automatisch afspeellijsten samen te stellen op basis van uw stemming. U luistert bijvoorbeeld op eigen verzoek naar trieste, rustige, opgewonden of vrolijke muziek. Daarnaast is er een aanraakmodus aanwezig, zodat u in de Vision-weergave met uw vingers op een geschikt beeldscherm door audiotracks navigeert. De waardevolle optie Hit Finder waarmee u eenvoudig nummers van duizenden online radiozenders kunt rippen is gelukkig gehandhaafd. Op die manier breidt u gratis uw muziekverzameling uit. Ook Nederlandse radiostations zijn volop beschikbaar. Overige mogelijkheden zijn onder meer audio-cd's rippen, ID3-tags ophalen, bestandsformaten converteren en muziek ordenen op basis van klankkenmerken. Synchronisatie met iPods blijft met MP3 deluxe 17 nog steeds voor problemen zorgen. Dat was in de vorige versie ook al het geval. Een iPod Nano wordt wel herkend, maar muziek aan de speler toevoegen is onmogelijk.

Creëer automatische afspeellijsten op basis van uw stemming.

Conclusie

Op zich is MAGIX MP3 deluxe 17 een goed pakket, maar is het weinig vernieuwend. Waar versie 16 nog vernieuwend was met de introductie van Hit Finder, zijn de verse functies in de huidige editie niet bepaald schokkend te noemen. Dat hoeft geen nadeel te zijn, want voor nieuwe gebruikers blijft het een prima pakket. Mocht u al in het bezit zijn van MP3 deluxe 16, dan heeft upgraden echter weinig zin.

MAGIX MP3 deluxe 17

Prijs € 39,99

Taal Nederlands

Medium 1 cd of 164 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1GHz-processor, 1 GB RAM, 430 MB harde-schijfruimte, grafische kaart met 1024 x 768 resolutie, 16 bit geluidskaart

Maker MAGIX AG

Oordeel 8/10

Pluspunten

Erg veelzijdig

Gebruiksvriendelijk

Mini-speler

Veel Nederlandse radiozenders

Minpunten

Ask toolbar

Synchronisatieproblemen met iPods

Weinig vernieuwingen

0 Reactie(s) op: MAGIX MP3 deluxe 17

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.