© PXimport

MAGIX Red uw video's 4

Geplaatst: 23 december 2011 - 09:37

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Maikel Dijkhuizen

Met MAGIX Red uw video's 4 bewaart u een digitale kopie van uw videobanden op een dvd, blu-ray-schijfje of harde schijf. Als u nog ergens VHS-banden hebt liggen met zelfgemaakte opnames, is het namelijk verstandig om ze te digitaliseren. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat deze videofilms niet meer afspeelbaar zijn. Analoge banden hebben maar een beperkte houdbaarheid en bovendien gaat de beeldkwaliteit vanzelf achteruit.

Voor het digitaliseren van VHS-banden (of ander analoog beeldmateriaal) is het belangrijk dat u nog in het bezit bent van een videorecorder. Het softwarepakket MAGIX Red uw video's zorgt voor de rest. Met een meegeleverde verloopkabel, koppelt u via usb de computer aan een scart- of S-Video-aansluiting van de videorecorder. Vervolgens gebruikt u een speciaal programma om de opnames naar een digitale datadrager over te zetten.

© PXimport

Dankzij een gebruiksvriendelijke wizard zet u eenvoudig analoge video's om.

Instellingen

Een heldere wizard helpt u stapsgewijs om analoge video's te digitaliseren. De software legt duidelijk uit op welke manier u verbinding kunt maken met de videorecorder, waarna u de juiste uitgang selecteert. Vervolgens kiest u de gewenste beeldkwaliteit. Wilt u zo weinig mogelijk kwaliteitsverlies, dan dient u voor ieder uur video 2,1 GB harde-schijfruimte te reserveren. Met compressie nemen de bestanden minder opslagruimte in beslag, al is er hierbij wel meer kans op beeldstoringen. In de Uitgebreide weergave hebt u meer mogelijkheden om voorkeursinstellingen op te geven.

© PXimport

Geef aan in welke kwaliteit u de beelden wilt opslaan.

Digitaliseren

Met de spoelknoppen van de videorecorder zoekt u het juiste fragment op. Moeilijk is dat niet, want het beeldkader binnen de wizard laat zien welke opnames er op band staan. Klik daarna op Video naar computer overdragen en druk op de Play-knop van uw videorecorder. De opname kunt u op ieder moment weer beëindigen. Het fragment wordt dan als losse clip opgeslagen. Het staat u vrij om beelden van verschillende videobanden te combineren. De overdracht verloopt soepel en zonder haperingen. Via Videobewerking starten bereikt u allerlei handige gereedschappen waarmee u de film optimaliseert. Pas bijvoorbeeld het contrast aan en voeg bijzondere effecten toe. Met Film voltooien bewaart u het project lokaal, online of op een datadrager. Voor dvd's en blu-ray-schijven creëert u gemakkelijk een menu.

© PXimport

Gebruik de bewerkingsopties om het beeld te verfraaien.

Conclusie

MAGIX Red uw video's bestaat uit een eenvoudige videobewerker en een verloopkabel. Het bewerkingsprogramma lijkt als twee druppels water op het eerder besproken MAGIX Video easy 3 HD. Zowel de vormgeving als de functies zijn nagenoeg gelijk. Kortom, dit softwarepakket is niet alleen dé oplossing om simpel oude banden te digitaliseren, maar er zijn ook nog eens bruikbare bewerkingsgereedschappen voorhanden. Er is voor zeventig euro ook een Mac-versie van dit softwarepakket verkrijgbaar.

MAGIX Red uw video's 4

Prijs € 59,99 (pc-versie); € 69,99 (Mac-versie)

Taal Nederlands

Medium 1 dvd

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.4+

Systeemeisen 2GHz-processor, 512 MB geheugen, 1 GB harde-schijfruimte, minimale beeldschermresolutie 1024 x 768, usb2.0-poort

Maker MAGIX AG

Oordeel 9/10

Pluspunten

Duidelijke wizard

Gebruiksvriendelijk

Eenvoudige videobewerker

Minpunten

Formaat beeldkader niet aanpasbaar

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten