MagSafe voor iPhone 12: wat is het en hoe werkt het?

Door: Wesley Akkerman | 01 november 2020 12:31

Blog

Met de release van de iPhone 12 heeft Apple ook een gloednieuwe accessoire voor de smartphonelijn gepresenteerd: MagSafe. Maar wat is dat precies en wat kun je ermee? En, niet geheel onbelangrijk, zijn er dingen om rekening mee te houden?

Op moment van schrijven zijn er twee versies van MagSafe beschikbaar, waardoor er wellicht wat verwarring kan ontstaan. Apple is heel goed in producten dezelfde naam meegeven, terwijl er toch echt verschil in de producten zit (we kijken naar jou, Apple TV). Zo heb je MagSafe voor de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Dit is een magnetische stroomkabel voor de laptoplijn, die ervoor zorgt dat er weinig schade optreedt wanneer iemand ineens hard aan de kabel trekt. Sinds 2016 is het bedrijf echter overgestapt op de usb-c-aansluiting voor zijn laptops.

MagSafe voor de iPhone 12 werkt net even anders. Het is een draadloos oplaadsysteem voor de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Het is een magnetisch systeem, vandaar dat Apple waarschijnlijk koos voor dezelfde benaming. Je klikt je iPhone op de accessoire, die vervolgens op die manier opgeladen wordt. Er is ondersteuning voor Qi en je kunt er ook andere accessoires mee opladen. De magneten zorgen ervoor dat de iPhone 12 altijd op de correcte manier op de oplader ligt, zodat je er zeker van bent dat het opladen plaatsvindt.

MagSafe voor iPhone 12

Wanneer je je smartphone in het algemeen op een draadloze oplader legt, dan kan het zijn dat die niet helemaal goed ligt waardoor het opladen niet (goed) werkt. Daar heeft Apple dus iets op gevonden, maar het vereist wel een extra handeling. Je moet hem er goed opleggen en je moet hem er ook met twee handen afhalen. Eén hand voor de smartphone en de andere hand om de oplader tegen te houden. Ten opzichte van een kabel in en uit de iPhone doen, win je dus op zich weinig tijd.

De oplader laadt met een vermogen van 15 watt op. Wanneer je besluit om gebruik te maken van een andere Qi-oplader voor je iPhone 12, dan zal dat opladen maximaal met 7,5 watt gaan. Tijdens het opladen moet je er wel zeker van zijn dat er niets tussen de lader en de telefoon zit. Verschillende soorten hoesjes en pasjes kunnen dus voor storingen zorgen. Apple brengt zelf hoesjes uit die compatible zijn met MagSafe, waardoor je je iPhone 12 dus in elk geval in dat specifieke hoesje kunt laten zitten wanneer je hem draadloos wil opladen. Third-party fabrikant van cases krijgen ook de kans dergelijke accessoires te maken, waardoor er vanzelf meer opties komen.

0 Reactie(s) op: MagSafe voor iPhone 12: wat is het en hoe werkt het?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.