Mark Zuckerberg: 'Beursgang Facebook teleurstellend verlopen'

Door: Elmar Rekers | 12 september 2012 09:43

Nieuws

De beursgang van Facebook is uitgedraaid op "een teleurstelling". Dat zegt Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in zijn eerste interview sinds de beursgang van het sociale netwerk.

"De prestatie van onze aandelen is duidelijk een teleurstelling", zegt Zuckerberg tijdens een vraaggesprek op de TechCrunch Disrupt-conferentie in San Francisco. "Sommige dagen zijn erg moeilijk, andere lopen weer op rolletjes."

Hoewel de koers sinds de beursgang in mei gedaald is van 38 dollar naar 19 dollar, heeft Zuckerberg er geen spijt van dat hij Facebook heeft omgedoopt tot een beursgenoteerd bedrijf. Volgens de ceo zullen veel mensen de ware potentie van het bedrijf pas zien als Facebook zich stevig manifesteert op de mobiele markt.

Facebook mobile

Volgens Zuckerberg telt Facebook inmiddels meer gebruikers op mobiele apparaten dan op de pc, en deze leden besteden ook nog eens meer tijd op het sociale netwerk. "We verwachten dan ook dat we hier op de lange termijn nog veel geld aan kunnen verdienen", aldus de Facebook-baas tijdens het interview.

Hoewel er met enige regelmaat geruchten opduiken over de komst van een Facebook-smartphone, laat Zuckerberg weten dat dit absoluut niet het geval is. "Zo'n actie zou voor een bedrijf als Facebook nergens op slaan."

0 Reactie(s) op: Mark Zuckerberg: 'Beursgang Facebook teleurstellend verlopen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.