Marktaandeel Chrome daalt voor het eerst

Door: martin-bruining | 01 februari 2012 17:41

Apps & Software

Het marktaandeel van Chrome is in januari voor het eerst licht gedaald en ook Firefox moest inleveren. Beide browsers verloren marktaandeel aan Internet Explorer, dat wist juist weer te stijgen.

Het marktaandeel van Google Chrome liet een kleine daling zien. Het aandeel van de browser ging volgens NetApplications van 19,1 procent in december naar 18,9 procent in de afgelopen maand. Firefox zag het marktaandeel nog verder dalen, er ging een procent van het marktaandeel af. In november wist Chrome die browser voor het eerst in te halen. Opvallend is dat Internet Explorer marktaandeel wist te winnen. De browser van Microsoft kreeg er 1,1 procent bij volgens NetApplications.

Ook StatCounter kwam ook met cijfers. De cijfers van beide meetbedrijven wijken nogal eens af, maar ook bij dat StatCounter verliest Chrome marktaandeel. Het verlies is daar wel net iets kleiner. StatCounter noteerde een verlies van 0,3 procent voor Google's browser. Het verlies van Firefox in de cijfers van Statcounter is een tiende van een procent. Internet Explorer ging bij StatCounter gewoon verder met de dalende trend: Er ging zo'n half procent af van het marktaandeel.

Eerste dip in zijn bestaan

Voor Chrome is het de eerste daling in zijn bestaan. De browser komt sinds september 2008 voor in de cijfers van Statcounter en zette sindsdien een flinke klim in. In drie jaar tijd wist Google's browser te stijgen naar een marktaandeel van 25 procent. In diezelfde tijd duikelde het marktaandeel van Internet Explorer van bijna 70 procent naar iets meer dan 40 procent. Dat is niet helemaal toe te schrijven aan Chrome, omdat Firefox in die periode ook een flink deel van de markt veroverde.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Marktaandeel Chrome daalt voor het eerst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.