Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Marktaandeel Internet Explorer daalt weer

Door: | 02 september 2010 16:10

Apps & Software

Internet Explorer verliest weer marktaandeel na twee verrassende maanden waarin dat aandeel tegen de trend in steeg. In augustus verloor IE weer als vanouds van Chrome.

Naast de wedijver op snelheidsvlak gaat de browseroorlog vooral om marktaandeel. In augustus is het aandeel van Firefox ongeveer gelijk gebleven op een niveau van 22,9 procent. Chrome en Safari hebben iets gewonnen en hebben nu een marktaandeel van respectievelijk 7,5 en 5,2 procent. Chrome groeide daarbij het meest, met vier tienden van een procent. Het aandeel van Opera zakte naar 2,4 procent.

IE verliest weer

IE is in augustus met drie-tiende procent gezakt naar een marktaandeel van 60.4 procent. Nadat het aandeel van Microsoft’s browser in de maanden juni en juli met respectievelijk zes tienden en vier tienden van een procent steeg kwam de daling als een verrassing.

Daarmee is IE in elk geval de grootste verliezer van augustus en Chrome de grootste winnaar. Volgens Vince Vizzacarro, vice president bij Net Applications, lijkt de lijn van augustus eigenlijk weer precies de dalende lijn van twee maanden daarvoor.

Internet Explorer

Hoewel het aandeel van IE in tien van de afgelopen twaalf maanden een daling vertoonde, mocht de directeur van Microsoft’s IE team Ryan Gavin graag de hernieuwde groeispurt van IE benadrukken. Het marktaandeel van IE8 steeg in augustus met 1,17 procent, waarmee het totale marktaandeel van IE8 neerkomt op 32,04 procent.

Internet Explorer heeft een campagne lopen om mensen van Internet Explorer 6 af te krijgen en naar Internet Explorer 8 te begeleiden. Dat gaat Microsoft goed af, maar Gavin geeft wel toe dat lang niet iedere IE6-gebruiker trouw blijft aan Microsoft. In totaal is het marktaandeel van Microsoft het afgelopen jaar met 6,5 procent gedaald.

Bron: Techworld.nl

0 Reacties op: Marktaandeel Internet Explorer daalt weer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.