MaxiVista iPad 4.0.13 (iPad gebruiken als tweede beeldscherm)

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 februari 2011 14:11

Apps & Software

MaxiVista is een vernuftig programma waarmee u uw bureaublad kunt uitbreiden naar, bijvoorbeeld, een laptop of een andere pc. Het bijzondere daaraan is dat u daarvoor geen extra kabels nodig hebt, en dat alles via het netwerk gaat. De makers van het programma hebben nu ook een versie uitgebracht voor de iPad, waarmee de iPad dus kan dienen als verlengstuk van uw beeldscherm.

Om dit te bewerkstelligen moet u twee dingen doen: de software downloaden voor uw pc en de MaxiVista-app downloaden in de App Store op de iPad. De software op de site is gratis, voor de iPad-app moet u betalen. Vervolgens zoekt de pc-software contact met de iPad, een proces dat opvallend probleemloos verloopt. U kunt aangeven of u de iPad wilt gebruiken als verlengstuk boven, onder, links of rechts van uw bestaande beeldscherm. Daarbij kunt u door de iPad rechtop of op z’n kant te plaatsen, bepalen wat de oriëntatie van dit extra beeldscherm is, de inhoud draait netjes de juiste kant op. Zodra u de keus hebt gemaakt, verschijnt uw bureaublad (althans het verlengde deel daarvan) op de iPad (een aparte gewaarwording). U kunt vervolgens vensters naar de iPad slepen, waarbij u direct zult merken dat de verversingssnelheid van het scherm erg traag is, u ziet de muis als het ware kleine stukjes verspringen.

U kunt aangeven aan welke kant u het beeldscherm wilt uitbreiden.

Die traagheid werkt erg onprettig, maar gelukkig kunt u binnen de opties van de pc software kiezen voor Optimize Now. Hoewel onze verwachtingen niet hooggespannen waren bij het drukken op die knop, was het een wereld van verschil. Het beeld is nog steeds niet snel genoeg om een video af te spelen, maar mail lezen, surfen etc. ziet er ineens een stuk soepeler uit (al is het nog steeds niet vergelijkbaar met een ‘echt’ beeldscherm). Daarnaast is er nog een ander interessant aspect: zelfs al zet u de iPad rechtop naast het beeldscherm, in uw achterhoofd weet u nog steeds dat het uw iPad is, met als gevolg dat u telkens de neiging zult hebben om op het beeldscherm te drukken met uw vingers, hetgeen uiteraard niets doet. MaxiVista is een innovatief concept, maar voelt eerder als een degradatie van de iPad, dan als een uitbreiding op uw pc. Dat gezegd hebbende, werkt het wel, en kan het u net dat beetje extra ruimte geven dat u nodig hebt bij een vol bureaublad.

Supersnel is het niet, maar mail lezen of andere applicaties bekijken gaat prima (als u de neiging kunt onderdrukken om de iPad met de vingers te bedienen).

MaxiVista 4.0.13

Prijs € 7,99

Taal Engels

Download 2,3 MB (pc), 0,1 MB (iPad)

OS Windows XP/Vista/7 en iOS 3.2 of nieuwer

Systeemeisen 2,93 MB harde-schijfruimte,

Maker Bartels Media GmbH

Oordeel 7/10

Pluspunten

Opvallend probleemloze installatie

Zelf bepalen aan welke kant u het scherm uitbreidt

Werkt zowel in staande als liggende modus

Minpunten

Trage beeldverversing (beter na optimalisatie)

De neiging om de iPad met de vingers te bedienen blijft lastig te onderdrukken

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MaxiVista iPad 4.0.13 (iPad gebruiken als tweede beeldscherm)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.