Mede8er MED450X2

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 november 2011 15:21

Apps & Software

De Mede8er MED450X2 is het kleine broertje van de MED500X2. Het kastje is aanzienlijk slanker, en daarmee ideaal reisgezelschap om regenachtige dagen in uw vakantie te overbruggen. Externe opslagmedia meenemen is niet nodig, want verbazingwekkend genoeg past er een harde schijf in de behuizing.

Met een afmeting van veertien bij elf centimeter is de MED450X2 van Mede8er een smurf vergeleken bij de meeste concurrerende mediaspelers. Zeker wanneer u bedenkt dat er een 2,5inch-schijf met 500 of 1000 GB in het platte apparaatje is gehuisvest. Ondanks het compacte formaat liegen de mogelijkheden er niet om. Nagenoeg alle gangbare aansluitingen zijn aanwezig. Zo zien we onder meer HDMI, een optische S/PDIF-uitgang en ethernet. Aan de zijkant is er een usb3.0-slavepoort, waarmee u de mediaspeler vlot vult met films, foto's en muziek. Is de interne opslagcapaciteit niet voldoende, dan koppelt u via twee usb-poorten en een kaartlezer verschillende soorten datadragers. Eigenlijk missen we alleen een coaxiale S/PDIF-uitgang, maar dat is geen on­overkomelijk probleem. De gebruikte mediaprocessor Realtek RTD1185 zien we terug in alle nieuwe modellen van Mede8er en deze zorgt op zich voor prima prestaties. Wel merken we helaas keer op keer dat deze chip geen raad weet met sommige iso-bestanden van AVCHD-films. Gelukkig speelt de MED450X2 alle overige formaten wel feilloos af, waarbij de beeld- en geluidskwaliteit prima in orde is. De gebruikersinterface is overzichtelijk en eenduidig, zodat u de gewenste media snel kunt selecteren. Via firmware-updates wordt het menu de komende tijd nog verbeterd. Als u de speler op het netwerk aansluit, hebt u toegang tot een browser en diverse sociale diensten.

Een zeer kleine mediaspeler met harde schijf.

Conclusie

Mede8er houdt zijn goede naam in stand door wederom een kwalitatief hoogstaande mediaspeler uit te brengen. Vanwege het compacte formaat ligt de prijs wel iets hoger dan die van 3,5inch-modellen. De MED450X2 is deze meerprijs waard wanneer u meerdere tv's in huis hebt staan of als u graag eigen films meeneemt op reis. Het geringe gewicht en de beperkte afmetingen lenen zich hier uitstekend voor. Niet voor niets heeft de fabrikant een mooi draagtasje in de doos gestopt. Verder zijn ook een HDMI- en usb3.0-kabel bijgesloten. Mocht u geen behoefte hebben aan interne opslag, dan schaft u voor 109 euro het vergelijkbare model MED400X2 aan. Let op dat er hierbij geen HDMI-kabel en draagtasje worden meegeleverd.

Mede8er MED450X2

Prijs € 229,- (500 GB); € 249,- (1000 GB)

Videoformaten Avi, mkv, ts, tp, trp, m2ts, mpg, mp4, mov, m4v, vob, iso, ifo, dat, wmv, asf, rm, rmvb, flv

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, xvid, divx, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, ogg, ape, aac, flac, wav, wma, ac3, pcm, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, png

Ondertitels Srt, ssa, sub, smi, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.3, composiet, component, S/PDIF (optisch), 2 x- usb-host, 1 x- usb-slave, kaartlezer (SD/MS pro), ethernet 10/100/1000

Bestandssystemen FAT32, NTFS, HFS+

Oordeel 8/10

Pluspunten

Compact formaat

Vijf jaar garantie

Kabels en draagtasje meegeleverd

Minpunten

Duur

Iso's van AVCHD-films soms niet afspeelbaar

1 Reactie(s) op: Mede8er MED450X2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 juli 2014 07:46 Anoniem
    Hij bevalt prima. Echter duur??? Ik had hem voor €129,00 tijdens een actie bij bcc.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.