Mede8er MED500X

Door: frank-de-graaf | 14 april 2010 10:07

Apps & Software

Net als bij de Networked Media Tanks duiken tegenwoordig veel vrijwel identieke mediaspelers op die de processor van Realtek als basis gebruiken. De Mede8er MED500X heeft echter een aantal interessante extra mogelijkheden aan boord.

De behuizing van de Mede8er MED500X lijkt als twee druppels water op die van de PlayOn! van AC Ryan en voor de afstandsbediening geldt hetzelfde, op de bedrukking van de merknaam na. De speler wordt compleet geleverd, met een tas, kabels voor Composiet, HDM en Component, een usb-kabel en een usb-verlengkabel voor de optionele usb-wifidongel. U gebruikt ze wellicht niet allemaal, maar als u ze los moet kopen bent u snel een paar tientjes kwijt.

De Mede8er MED500X lijkt als twee druppels water op de PlayOn! van AC Ryan.

Niet alleen de uitrusting is opvallend compleet, dat geldt ook voor de mogelijkheden. Vrijwel alle bestanden worden probleemloos afgespeeld. AVCHD-images worden helaas niet herkend en ook bij Blu-Ray-rips moet u zelf op zoek gaan naar het juiste m2ts-bestand in de STREAM-map. Datzelfde geldt voor dvd’s waar u zelf het juiste startbestand bij moet selecteren. Voor de goede orde: vrijwel alle spelers in deze prijsklasse hebben last van dit euvel.

Handig zijn de voorvertoningsmogelijkheid en de mogelijkheid om DTS te downmixen naar stereo. Dat is met name prettig als u geen home-cinemaset hebt, want in dat geval hebt u anders geen geluid. De bediening verschilt niet zoveel van de concurrentie en is vooral eenvoudig. Externe schijfjes sluit u gemakkelijk aan en de inhoud wordt op overzichtelijke wijze getoond.

Conclusie

De MED500X van Mede8er is een leuke speler met veel mogelijkheden en een bijzonder complete uitrusting. Zijn prijs ligt iets hoger dan de bij concurrentie, maar de Mede8er is dan weer fluisterstil en dat kan van zijn concurrenten niet gezegd worden.

Mede8er MED500X Full HD Network Media Streamer

Prijs € 159,-; Optionele usb-wifi-dongle: € 29,-

Videoformaten Mkv, h.264, dvd (vob - ifo – iso), divx, xvid, dat, avi, mpeg, hd mpeg-2, ts, hd mpeg-4, sp, asp, avcd (h.264), mts, m2ts, wmv9, flv, vc-1, Real Networks (rm/rmvb)

Audioformaten Mp3, mp2, ogg vorbis, pcm, lpcm, aac, ra, dolby ac3 passthrough, dolby ac3 Downmix, dts passthrough, dts downmix, flac, wav

Overige formaten Jpg, bmp

Ondertitels Srt, ssa, smi en sub

In- en uitgangen HDMI v1.3, Component, Composiet, digitaal geluid (optisch en coaxiaal), netwerk ethernet, 2 usb host- en 1 usb slave-aansluiting, SD-slot

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen NTFS en FAT

Garantie 1 jaar

Info www.mobile-harddisk.nl

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Speelt vrijwel alle gangbare formaten af

Zeer complete uitrusting

Prettige bediening

Minpunten

Iets duurder dan concurrerende spelers

0 Reactie(s) op: Mede8er MED500X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.