Mede8er MED500X2

Door: Maikel Dijkhuizen | 06 december 2011 17:33

Apps & Software

De Mede8er MED500X2 is een van de eerste mediaspelers die ondersteuning biedt voor 3TB-schijven. Met de usb3.0-slavepoort is deze schijfruimte ook nog eens snel gevuld! Het apparaat heeft echter nog veel meer interessante functies in huis om u tot een aankoop te verleiden.

De behuizing van de Mede8er MED500X2 is rechthoekig en gemaakt van zwart kunststof. Aan de onderkant is een 3,5inch-schijf van maximaal 3 TB te monteren. Een ventilator van 40 millimeter zorgt voor de koeling, maar u moet erg goed luisteren om die te horen. Een gemiste kans is het ontbreken van een display, terwijl daar boven de bedieningstoetsen alle ruimte voor is. De MED500X2 is niet de eerste speler die we onder ogen kregen met de RTD1185DD-chipset van Realtek, want de Fantec P3700 Web en AC Ryan Playon!HD2 beschikken over dezelfde mediaprocessor. Net als bij de twee concurrenten ondervinden we ook op het model van Mede8er problemen met iso-bestanden van AVCHD-films. Een bètaversie van een firmware-update bood helaas geen redding, maar hopelijk komt de fabrikant op korte termijn met een oplossing. Alle overige bestandsformaten speelt het kastje zonder strubbelingen af, waarbij de ondersteuning voor HD-audio prima in orde is.

De Mede8er MED500X2 heeft een usb3.0-poort (rechts).

Het menu navigeert lekker soepel, waardoor u vlot mediamappen benadert. Mappen zijn eventueel te beveiligen met een pincode, zodat kinderen niet naar films met ongepaste inhoud kijken. Na een firmware-update zijn de mogelijkheden iets uitgebreider. Zo wordt het mogelijk mappen toe te voegen aan het menu Favorieten. Zeer handig als u een mapje met films ergens diep op een NAS bewaart. De MED500X2 heeft een aantal online diensten beschikbaar, zoals YouTube, Google en het downloadprogramma Transmission. Via een optioneel draadloos toetsenbord (in het najaar verkrijgbaar) surft u met de browser op een televisiescherm. Mede8er belooft met een toekomstige firmware-update een 'Videowall' te integreren, waarbij de mediaspeler relevante filminformatie van internet haalt.

Conclusie

De MED500X2 presteert uitstekend en heeft bovendien een redelijke prijs. Een belangrijk pluspunt is dat u verzekerd bent van regelmatige firmware-updates. Het menu is overzichtelijk en dankzij de 'View manager' bepaalt u zelf hoe u door mediamappen bladert. Het enige nadeel is dat de mediaspeler iso's van sommige AVCHD-films weigert af te spelen, maar voor de rest haalt u met dit product een betrouwbaar afspeelmaatje in huis.

Mede8er MED500X2

Prijs € 169,-

Videoformaten Avi, mkv, ts, tp, trp, m2ts, mpg, mp4, mov, m4v, vob, iso, ifo, dat, wmv, asf, rm, rmvb, flv

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, xvid, divx, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, ogg, ape, aac, flac, wav, wma, ac3, pcm, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD MA

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, png

Ondertitels Srt, ssa, sub, smi

In- en uitgangen HDMI 1.3, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, kaartlezer (sd/ms pro), ethernet 10/100/1000

Bestandssystemen FAT32, NTFS, HFS+

Pluspunten

Prettig menu

Regelmatig firmware-updates

Browser

Belangrijkste kabels meegeleverd

Minpunten

Problemen met iso's van AVCHD-films

Geen display

0 Reactie(s) op: Mede8er MED500X2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.