Media beheren met Boxee

Door: robbin-ooijevaar | 27 mei 2010 15:49

Apps & Software

Boxee is een uitstekend alternatief voor Windows Media Center. Het toont bijvoorbeeld uw filmcollectie in een visueel overzicht met dvd-hoesjes, inclusief uitgebreide informatie van IMDB. Boxee maakt het afspelen en beheren van media tot een feest!

1. Downloaden en installeren

Boxee is ontworpen om toegang tot media te vereenvoudigen, en dat in de breedste zin van het woord. Hieronder valt media op uw computer, zoals dvd's, foto's, muziek en gedownloade films. Daarnaast ondersteunt Boxee alle prominente online videodiensten. We concentreren ons in deze Snelstart op gedownloade films, maar Boxee kan in de praktijk veel meer. Boxee analyseert bestanden en toont in plaats van een cryptische bestandsnaam, zoals Armored.2009.DVDRip.XviD-ISWE-RG.avi, een afbeelding van het dvd-hoesje. Door hierop te klikken, krijgt u uitgebreide essentiële informatie van IMDB en kunt u de film afspelen. Ga naar www.boxee.tv en maak een account aan via Register. Download en installeer Boxee vervolgens via de knop Download. Start Boxee, geef uw gebruikersnaam/wachtwoord op en plaats een vinkje bij Remember password.

Boxee toont uw filmcollectie inclusief afbeelding van het dvd-hoesje en uitgebreide informatie.

2. Automatisch doorzoeken

Boxee is geoptimaliseerd voor tv en een afstandsbediening, maar het programma werkt ook prima met toetsenbord en computer. Navigeren doet u met de pijltjestoetsen, een stapje terug in het menu gaat met de Esc-toets en Enter bevestigt een keuze. U wisselt tussen weergave in een venster of volledig scherm met de toetsencombinatie Alt+Enter. In het menu Settings, Appearance, Region, Language kunt u de Nederlandse taal instellen. Standaard zoekt Boxee uw media in persoonlijke documentmappen. De mappen die Boxee bijhoudt, kunt u uitbreiden. Als u uw downloadmap toevoegt, verschijnen de films die u binnenhaalt automatisch in Boxee. Open Instellingen, Media en kies Local sources. Klik op Add new source, blader naar de map die u wilt toevoegen, bijvoorbeeld C:\Download, en kies Locatie toevoegen. Geef aan welke gegevens u wilt toevoegen uit deze map, bijvoorbeeld Video, Muziek en/of Afbeeldingen. Verander de instelling Daily naar Monitored om de frequentie waarmee Boxee de map doorzoekt op te schroeven.

Geef aan welke mappen Boxee automatisch moet doorzoeken op nieuwe mediabestanden.

3. Experimenteren

Boxee heeft bij een grote mediacollectie langere tijd nodig om alles te indexeren. Als u Boxee net hebt geïnstalleerd en de bronnen waar uw films, muziek en foto's staan hebt toegevoegd, laat Boxee dan enige tijd met rust. U vindt vervolgens uw media terug onder de knoppen Afbeeldingen, Films en Muziek. Boxee is zeer gebruiksvriendelijk. Experimenteer en speel met het programma om de mogelijkheden te verkennen. Handig is de menuoptie History. Hier vindt u de media die u onlangs hebt afgespeeld. Onder Queue kunt u een afspeellijst maken van media die u nog wilt 'consumeren'. Hier kunt u alles door elkaar aangeven: van de laatste afleveringen van 24 en muziek tot YouTube-filmpjes.

Boxee is zeer gebruiksvriendelijk en te bedienen met toetsenbord of afstandsbediening.

0 Reactie(s) op: Media beheren met Boxee

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.