Mediacenter inrichten met XBMC

Door: merijn-gelens | 25 oktober 2012 17:30

How To

Met XBMC tovert u uw pc om in een mediacenter. Handig als u bijvoorbeeld een (oude) pc of laptop aan uw tv knoopt. XBMC werkt als een schil om het normale besturingssysteem, speciaal om media te beheren.

We hebben onder meer keuze uit versies voor Windows, Mac OS en Linux. Er is zelfs een installatie die het besturingssysteem van de oorspronkelijke Apple TV vervangt. In deze workshop leggen wij u de werking van XBMC uit en koppelen we een oude pc aan een televisie.

Systeemeisen

Hoewel het populair is om een oudere computer als mediacenter te gebruiken, zitten er natuurlijk grenzen aan hoe oud die machine mag zijn. Voor probleemloos gebruik en het afspelen van moderne HD-media dient de computer voorzien te zijn van een dualcore-processor en een videokaart die bij voorkeur OpenGL 2.0 ondersteunt (gemaakt na 2004).

Vanaf een Pentium 4-processor en met een OpenGL 1.4-videokaart (gemaakt na 2002) werkt XBMC ook, maar zal HD-video niet naar behoren spelen. XBMC werkt vanaf Windows XP SP3, hoewel Windows 7 de voorkeur heeft aangezien dan hardwarematige videodecoderen mogelijk is.

0 Reactie(s) op: Mediacenter inrichten met XBMC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.