MediaMonkey Free Version 4.0.3.1476

Door: kees-krick | 19 maart 2012 16:08

Review

In de nieuwste versie van mediaspeler MediaMonkey zitten een aantal belangrijke verbeteringen. Zo is het programma nu ook geschikt voor films en is uw mediaverzameling op te delen in collecties. Er zijn tabbladen, streaming via DLNA is toegevoegd en u kunt het programma meenemen op een usb-opslagapparaat.

MediaMonkey is een programma waarmee u sinds versie vier, allerlei soorten media kunt beheren en afspelen. Zoals muziek, films, podcasts en internetradio. Naast het gratis MediaMonkey Free Version is er ook nog een MediaMonkey Gold Version waar wel voor betaald moet worden (ca. 25 euro).

Bibliotheek

Er wordt gebruikgemaakt van een bibliotheek waarin informatie over de mediabestanden wordt opgeslagen. U geeft zelf aan welke mappen en schijven doorzocht moeten worden. Dat mag meteen na installeren van het programma gebeuren, maar kan ook altijd later nog. Een schijf kan volledig doorzocht worden zodat alle mediabestanden vanzelf boven water komen, of u wijst zelf een aantal mappen aan. MediaMonkey herkent andere mediaspelers die op het systeem geïnstalleerd zijn en zal - nadat u media aan de bibliotheek hebt toegevoegd - vragen of u al eerder toegekende waarderingsgegevens naar MediaMonkey wilt overhalen. Handig, dan hoeft u dat werk niet opnieuw te doen.

Het programma is in hoge mate instelbaar.

Collecties

De bibliotheek maakt overzichtelijk wat u allemaal in huis hebt. Daarnaast kunt u in de betaalde versie collecties aanmaken. Een collectie is een subset uit de bibliotheek. Zo kan in één keer alles van een bepaald genre getoond worden. Naarmate de bibliotheek en de variatie aan mediabestanden groeit, maken collecties de boel beter behapbaar. In de gratis versie zijn wel een aantal standaard collecties aanwezig. De linkerzijde gebruikt u om te navigeren. Handig is dat u zelf kunt instellen welke onderdelen hierin zichtbaar zijn. Stel dat u niet van klassieke muziek houdt of niets met podcasts doet, dan kunt u die categorieën eenvoudig uitschakelen. Vanuit MediaMonkey kunt u ook schijfjes branden en portabele mediaspelers synchroniseren. Veel mediaspelers worden vanzelf herkend. Wij merkten wel dat gewone usb-sticks ten onrechte als mediaspeler werden herkend. Niet iets om wakker van te liggen, maar let toch even op als u een mediaspeler aansluit. Hebt u mp3-bestanden waarin niet alle relevante informatie (metadata) zit of waar coverfoto's ontbreken, dan kan MediaMonkey deze informatie alsnog voor u opsporen via internet. Zo is uw bibliotheek nog completer.

MediaMonkey is enorm compleet en toch overzichtelijk.

Feesten maar

Het progamma heeft een Party Mode waarin er wel kan worden afgespeeld, maar geen wijzigingen aan de bibliotheek plaats kunnen vinden. Ideaal voor wie films of muziek afspeelt voor publiek. Ook als u niet continu een oogje in het zeil houdt, kan er niets met uw kostbare bibliotheek gebeuren. Een wachtwoord om terug te keren naar de volledige functionaliteit is mogelijk. Nu we toch in een feeststemming zijn, in een apart venster kunnen spetterende beelden afgespeeld worden. Vooral leuk als u een tweede monitor op het publiek richt.

Conclusie

MediaMoney is een erg compleet programma dat prima als centrale spil voor mediabestanden gebruikt kan worden. Ook als u alleen naar muziek luistert is het programma een aanwinst. Er zijn enorm veel instelmogelijkheden, waarschijnlijk meer dan u ooit nodig hebt. Handig, hoewel het een 'gemiddelde' of nieuwe gebruiker wat kan afschrikken. Aan de andere kant, zolang het programma doet wat u wilt, kunt u gerust van het gros van de knoppen afblijven, zodat u gewoon van uw muziek kunt genieten.

MediaMonkey Free Version 4.0.3.1476

Freeware

Taal Nederlands

Download 14,1 MB

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

Compleet en overzichtelijk

Party Mode

Ontbrekende informatie aanvullen via internet

Mediaspelers synchroniseren

DLNA-streaming

Minpunten

Hoge mate van instelbaarheid kan afschrikken

Usb-sticks worden voor mediaspelers aangezien

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MediaMonkey Free Version 4.0.3.1476

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.