Mediaspelers voor HD-materiaal

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 november 2010 11:04

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Downloadt u veel bestanden via Bittorrent of usenet en beschikt u over een mooie HD-televisie met een audioset? Dan is een HD-mediaspeler zonder twijfel iets voor u! Hiermee legt u namelijk een brug tussen de computer en uw apparatuur in de huiskamer, waardoor u moeiteloos toegang hebt tot uw volledige mediacollectie. Computer!Totaal test elf nieuwe modellen voor u.

Dit artikel bestaat uit zeven pagina’s:

Pagina 1: Inleiding; Gemakkelijk aansluiten;

Pagina 2: AC Ryan Playon!HD Mini ACR-PV73200; Conceptronic CM3HD;

Pagina 3: DVICO TViX Slim S1; Eminent hdMedia Stream EM7075-DTS;

Pagina 4: Emtec Movie Cube V800H; LaCie LaCinema Mini HD;

Pagina 5: Fantec MM-FHDL + WiFi; HDI Dune Base 3.0;

Pagina 6: Sitecom Wireless Network TV Media Player WL-355; Skydigital Venice V13 HD;

Pagina 7: Transcend DMP10; Conclusie.

Een mediaspeler is een slimme oplossing voor iedereen die muziek, films en foto’s een warm hart toedraagt. Met een dergelijk afspeelkastje regelt u eenvoudig de mediatoevoer naar een televisie. Via een overzichtelijk menu op uw televisie bladert u naar het gewenste materiaal op uw computer, harde schijf, usb-stick of sd-kaart. Fabrikanten voegen daarnaast veelal extra functies toe, zodat u rechtstreeks via het web filmpjes afspeelt of foto’s bekijkt. Diensten als YouTube, Flickr en Picasa worden namelijk in toenemende mate ondersteund. Als u geluk hebt is er zelfs een module aanwezig om data via usenet of Bittorrent rechtstreeks naar de harde schijf van de speler te downloaden. Hierdoor geeft u zonder tussenkomst van een computer direct uw downloads weer. Enkele modellen uit deze test bevatten een eigen harde schijf of hebben een mogelijkheid om deze te plaatsen. Via het netwerk, de computer of een datadrager met een usb-aansluiting transporteert u films of muziek naar de interne harde schijf, zodat u ze rechtstreeks afspeelt in de woonkamer. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want er zijn al prima mediaspelers voor minder dan honderd euro te koop.

Gemakkelijk aansluiten

Mediaspelers zijn er in alle soorten en maten, waarbij u de meeste types gemakkelijk aansluit op uw thuisnetwerk via een ethernetaansluiting of wifi-adapter. Middels een HDMI-kabel legt u vervolgens contact met uw HD-televisie of een geschikte ontvanger. Afhankelijk van het type mediaspeler is er tevens een SCART-, component- en/of composietaansluiting aanwezig, zodat u ook oude televisietoestellen van beeld voorziet. Er zijn diverse mogelijkheden om het geluid analoog of digitaal door te sturen naar een versterker met behulp van optische, coaxiale en tulpuitgangen. Indien u gebruikmaakt van een usb-stick of harde schijf is het niet per se noodzakelijk om de mediaspeler in een thuisnetwerk te plaatsen, al is dat natuurlijk wel reuze handig.

0 Reactie(s) op: Mediaspelers voor HD-materiaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.