Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Meer volgers op Twitter

Door: Martin Gijzemijter Martin | 09 november 2012 15:00

Apps & Software

Twitter kan een leuk medium zijn, zowel om gewoon voor uw plezier te communiceren, als om een groep volgers te verzamelen rond een bepaald onderwerp (of persoon). Maar hoe krijgt u nu eigenlijk volgers en wat is het nut ervan? Wij laten u zien hoe u op verantwoorde wijze binnen zeven dagen honderd volgers (maar waarschijnlijk nog meer) krijgt op uw Twitter-account.

01 Profielinformatie

Voor deze korte cursus gaan we ervan uit dat u reeds een Twitter-account hebt. Het proces van het aanmaken is voor iedereen hetzelfde, maar de volgende stap wordt door veel mensen onderschat. Er wordt namelijk gevraagd om een foto te uploaden en te vertellen wie u bent.

Zorg dat u interessante profielinformatie hebt, alleen dan zullen anderen u gaan volgen.

Veel mensen slaan deze stap over, maar juist het profiel is cruciaal. Wanneer u namelijk een bericht plaatst dat de interesse van iemand wekt, dan klikt deze persoon op uw naam en ziet hij uw profielinformatie. Staat hier niets, of (erger nog) het standaardplaatje van een ei, dan is de kans dat de persoon in kwestie u gaat volgen vrijwel nihil.

Zorg voor een goede, pakkende profieltekst die omschrijft wie u bent en wat u doet op Twitter, zodat men weet of u interessant bent om te volgen. Om uw profieltekst aan te passen logt u in op Twitter en klikt u rechtsboven op het profielpictogram en vervolgens op Instellingen. Klik in het menu links op Profiel en vul de gevraagde informatie in. De profieltekst mag maximaal 160 tekens tellen.

02 Volgen

Eén van de beste manieren om volgers te krijgen, is door zelf andere mensen te gaan volgen. Zij raken zo namelijk op de hoogte van uw digitale bestaan. Daarbij is één gedachte heel belangrijk: volgen is geen wedstrijdje.

U kunt ineens massaal honderden mensen gaan volgen, waarvan misschien de helft u zal terugvolgen. Mooie getallen, maar u hebt er niets aan. Uw Twitter-tijdlijn raakt vervuild met berichten van mensen die u niet kent, en Twitter wordt in recordtempo zeer oninteressant. Ook de mensen die u terugvolgen kennen u niet en zijn eigenlijk niet geïnteresseerd.

Zoek mensen op Twitter die u interessant vindt, zodat er leuke discussies kunnen ontstaan.

Onthoud dat Twitter bedoeld is om te communiceren over interesses, over de dingen die u bezighouden. Volg daarom niet zomaar iedereen, maar zoek naar mensen die dingen vertellen die u interessant vindt. De kans is dan groter dat zij u ook interessant vinden. Klik in Twitter op Ontdekken bovenin en blader door de categorieën of klik op één van de Twitter-trends. Wanneer u een persoon gevonden hebt die u interessant vindt, klikt u op de naam en vervolgens op Volgen.

03 (Re)tweeten

Net als in het echte leven, zijn volgers vrienden die u moet maken. In het echte leven gaat u niet actief op zoek naar vrienden, zij komen op uw pad. Zo werkt dat ook met Twitter. Plaats berichten die interessant zijn, voor uzelf en voor anderen, en ‘retweet’ de interessante berichten van anderen. Doe dit laatste omdat u ze de moeite waard vindt om te delen, niet omdat u volgers wilt.

Wees actief op Twitter en retweet interessante dingen van anderen. Dit betaalt zich zeer snel terug.

Dat is eigenlijk het grootste geheim: zodra u stopt met tweeten om volgers te krijgen en begint met tweeten over de zaken die u echt interessant vindt (en daarbij de interessante zaken van anderen retweet), dan pas zal de teller snel gaan oplopen. Het maakt u een sympathiekere Twitteraar en anderen zullen ook uw berichten sneller gaan retweeten.

Volg om te beginnen maximaal vijftig Twitteraars die u écht interessant vindt, en raak met hen in gesprek. Tweet en retweet, meerdere malen per dag. U zult versteld staan van wat dat binnen een week met uw volgers doet.

0 Reacties op: Meer volgers op Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.