Meerdere mp3-tags tegelijk bewerken in WMP 11 en 12

Door: guus-crone | 09 november 2010 17:20

Apps & Software

Om een muziekcollectie overzichtelijk in uw mediaspeler te krijgen, is het van belang dat de tags van album, jaar en artiest van de verschillende nummers correct zijn. U kunt hiervoor natuurlijk prima een tag-editor zoals Mp3tag gebruiken, waarmee u de tags van een aantal nummers tegelijk kunt bewerken, maar ook in Windows Media Player 11 en 12 is dit mogelijk.

Wat betreft mp3-tags is het soms een rommeltje in uw mediaspeler – zeker als u de verschillende nummers van een album via verschillende bronnen hebt gedownload. De nummers zijn dan vaak van verschillende albums afkomstig, wat resulteert in verschillende jaartal- en albumtags. Om al deze nummers in Windows Media Player snel van dezelfde tags te voorzien, gaat u als volgt te werk.

In WMP 11 klikt u rechtsboven op het icoontje Weergave-opties, en u kiest Details. In WMP 12 doet u hetzelfde via het icoontje Opties weergeven. In WMP 11 kiest u in het linkerdeelvenster voor Nummers, en in WMP 12 voor Muziek. Door vervolgens op een van de kolomkoppen te klikken, kunt u snel sorteren op artiest, album of jaartal. Via een rechtermuisklik op een van die kolomkoppen, kunt u via de optie Kolommen selecteren zonodig ook andere tags zichtbaar maken. Houd nu de Ctrl-toets ingedrukt en selecteer zo alle nummers waarvan u bijvoorbeeld de albumtag wilt wijzigen. Klik vervolgens met uw rechtermuisknop in de kolom Album op één van de items met de verkeerde naam, en kies Bewerken. Vul de juiste naam in en druk op Enter. Alle geselecteerde nummers zullen hierna van deze naam voorzien zijn. Op dezelfde manier kunt u natuurlijk ook al uw nummers van eventuele ongewenste tags ontdoen of van dezelfde tags voorzien. Hiertoe selecteert u al uw muziek en gaat u op dezelfde wijze te werk.

Zo wijzigt u in één keer meerdere albumtags.

0 Reactie(s) op: Meerdere mp3-tags tegelijk bewerken in WMP 11 en 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.