Memory Improve Master 6.1 plus

Door: Dirk Schoofs | 23 maart 2010 09:35

Apps & Software

Het eerste wat men vaak in een computer opwaardeert, is het werkgeheugen. Terecht, werkgeheugen wordt alsmaar goedkoper en software vreet steeds meer RAM. Toch kunt u de prestaties van het systeem verbeteren door regelmatig een geheugenschoonmaak houden. Memory Improve Master geeft meer inzicht in het geheugenverbruik en komt te hulp wanneer het systeem in het rood dreigt te gaan.

Normaal gesproken zal een toepassing die door de gebruiker wordt afgesloten het intern geheugen vrijgeven. Bij sommige programma’s gaat dat wel eens mis. We spreken dan over geheugenlekken. Om ervoor te zorgen dat het systeem zo soepel blijft als na een herstart, kunt u beroep doen op Memory Improve Master. Dit gratis programma zorgt ervoor dat u toch steeds het maximum aan fysiek geheugen kunt aanspreken.

Het is een goed idee om in eerste instantie het venster Information Overview te bekijken. Hier ziet u het geheugengebruik, de processorbelasting, en de pagefile (het virtuele geheugen op de harde schijf). De belangrijkste boodschap verschijnt onderaan: of het geheugenverbruik Great, Good, Medium of Bad is. Bij Bad kunt u ingrijpen en kiezen voor Fast Free of Deep Compress. Die laatste optie gebruikt u sporadisch wanneer u plotseling veel vrij geheugen nodig hebt. U kunt zelfs een toetsencombinatie toewijzen aan de opdracht Free Memory. Het is mogelijk om Memory Improve Master permanent op de achtergrond te laten draaien zodat het op regelmatige tijdstippen automatisch geheugen vrijmaakt. Het programma zelf verbruikt zo’n 7 à 8 MB. Met de wizard in het venster Configuration Settings stelt u in vier stappen alle parameters in om het geheugenverbruik van uw systeem te reguleren. Wij zijn erg tevreden met het resultaat van deze geheugenwaakhond.

De tool geeft aan dat er geheugen zat is voor applicaties.

In het venster Process Management leest u welke processen allemaal geheugen innemen. Net als in Windows Taakbeheer kunt u die in dit venster afsluiten. In de betaalde versie (17 dollar, omgerekend op moment van schrijven zo’n 12 euro) is er ook een zelflerende module waar deze intelligente geheugenbeheerder in de gaten houdt op welke manier u meestal het geheugen van uw systeem aanspreekt. Op die manier kan deze tool zijn schoonmaakbeurten op uw persoonlijk gebruik afstemmen.

Hoeveel geheugen neemt ieder proces in beslag?

Memory Improve Master Free Version 6.1 plus

Freeware

Taal Engels

Medium 4,5 MB harde-schijfruimte

OS Windows 2000/XP/Vista

Systeemeisen Pentium 233 MHz of meer, 64 MB RAM, 50 MB schijfruimte

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Veelzijdig en gebruiks-vriendelijk

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Interface kan duidelijker

0 Reactie(s) op: Memory Improve Master 6.1 plus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.