Metro-interface Hotmail laat zich vroegtijdig zien

© PXimport

Metro-interface Hotmail laat zich vroegtijdig zien

Geplaatst: 11 juni 2012 - 07:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Er zijn afgelopen weekend screenshots opgedoken van een vernieuwde Hotmail-interface. Het lijkt er sterk op dat Microsoft de e-maildienst van de kenmerkende Metro-stijl van Windows 8 gaat voorzien.

De afbeeldingen werden online gezet door website Liveside. Op deze uitgelekte screenshots wordt door Microsoft de naam 'Newmail' gebruikt, maar het gaat hier waarschijnlijk enkel om een codenaam voor de nieuwe versie van Hotmail.

Net als bij de Metro-interface van Windows 8 lijkt Hotmail zich vooral te richten op een aansturing middels een touchscreen. De vormgeving is aanzienlijk versimpeld in vergelijking met de huidige versie, wat er volgens Liveside voor zal zorgen dat de Hotmail-website sneller zal laden.

Microsoft-diensten

Microsoft lijkt Hotmail meer te willen gaan positioneren als een portaal naar verschillende Microsoft-diensten. Zo zijn op de screenshots linkjes te zien naar onder meer SkyDrive, People en Calendar. Ook zullen er updates van Twitter en Facebook te zien zijn.

Wanneer Microsoft de nieuwe Hotmail gaat lanceren is nog onduidelijk. Verwacht wordt echter dat deze gelijktijdig met Windows 8 zal worden uitgerold, ergens in het vierde kwartaal van 2012.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten