Metro-versie van Office in de maak

Door: tonie-van-ringelestijn | 19 september 2011 10:53

Nieuws

Microsoft-ceo Steve Ballmer laat doorschemeren dat de volgende versie van Office voorzien wordt van de nieuwe Metro-interface. Dat is de standaard-gui van Windows 8.

"We denken er over na en werken hard om te bekijken wat het zou betekenen om Office in de Metro-stijl te laten werken", aldus Ballmer in een gesprek met analisten. De Metro-interface, die Microsoft in Windows 8 invoert, kan Office beter laten werken op tablets. Voor Windows Phone 7 bestaat er al een mobiele versie van Office ontworpen in de Metro-stijl.

Ribbon in 2007

De reguliere pc-uitvoering van Office is voor het laatst in 2007 van een nieuwe jas voorzien. Toen heeft Microsoft de ribbon-interface geïntroduceerd, die een brede balk met contextgerelateerde opties biedt. De knoppen op die balk zijn dus afhankelijk van wat de gebruiker op dat moment in wat voor document aan het doen is.

Microsoft voert de ribbon-interface nu door in steeds meer Windows-programma's. In maart publiceerden enkele sites al uitgelekte screenshots waarin een vroege build van Office met enkele Metro-elementen in e-mailclient Outlook waren te zien. Ook het bestandsbeheer (via de Windows Verkenner) in Windows 8 krijgt een ribbon.

Tegelijk met Windows 8?

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het de volgende generatie van Office uitbrengt. Het is mogelijk dat het bedrijf volgend jaar komt met een nieuwe versie, tegelijkertijd met de release van Windows 8. Eerder vielen Office 2007 en Windows 7 ook samen. Ballmer houdt vragen over de planning af met de mededeling dat Microsoft met meer informatie over de Metro-versie van Office komt als het bedrijf daar klaar voor is.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Metro-versie van Office in de maak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.