Michael Dell: 'Ik blijf, ook als plannen falen'

Door: chris-koenis | 29 juli 2013 16:06

Internet & Thuis

Michael Dell, oprichter en CEO van pc-fabrikant Dell, is vastberaden om zijn bedrijf trouw te blijven. Of de geplande beurs-exit nou een succes wordt of niet.

Te midden van de machtsstrijd rondom zijn in 1984 opgerichte bedrijf doet Michael Dell van zich spreken. In een interview met The Wall Street Journal geeft de oprichter en huidig CEO van Dell aan dat hij sowieso wil blijven bij de computerfabrikant. Zelfs wanneer zijn plannen om samen met investeringsmaatschappij Silver Lake Dell van de beurs af te halen mislukken.

Mocht de beurs-exit floppen, dan is de kans groot dat risico-investeerder Carl Icahn het voor het zeggen krijgt. Michael Dell verhoogde noodgedwongen afgelopen woensdag zijn bod naar 13,75 dollar per aandeel om het bedrijf te privatiseren. Van zijn eerdere bod waren te veel aandeelhouders niet overtuigd.

Klaar voor het gevecht

“Wanneer de deal niet doorgaat, ben ik van plan te blijven en mijn best te doen het bedrijf succesvol te maken. Ik geef geen steun aan de vorm van herkapitalisatie en verkoop van activa zoals sommige aandeelhouders suggereren. Ik denk dat de uitdagingen die we momenteel hebben, inclusief de strijd om volmacht, voor een publiek bedrijf significant zijn."

"Maar ik ben klaar voor het gevecht en toegewijd om te doen wat ik denk dat goed is voor het bedrijf”, tekent The Wall Street Journal op uit de mond van Michael Dell, die in het interview aangeeft dat de langdurige machtsstrijd voor hem niet als een verrassing komt. Op 2 augustus valt de beslissing.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Michael Dell: 'Ik blijf, ook als plannen falen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.