Microsoft aangeklaagd om misleidende Surface

Door: henk-jan-buist | 15 november 2012 15:20

Nieuws

Microsoft krijgt een collectieve rechtszaak aan zijn broek omdat de Surface-tablet van 32 GB maar 16 GB opslagruimte heeft. Een advocaat is laaiend en wil dat gedupeerden hun geld terug krijgen.

Advocaat Andrew Sokolowski heeft een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft vanwege de beschikbare ruimte op de tablet Surface. Na aftrek van het Windows RT en voorgeïnstalleerde Metro-apps blijft er van de beloofde 32 GB maar de helft over. Sokolowsi beticht Microsoft van misleidende reclame en oneerlijke handelspraktijken.

'Kleinere capaciteit logisch'

De producent begrijpt niet waar Sokolowski zich druk over maakt. Microsoft laat persbureau Associated Press weten dat klanten begrijpen dat het OS en applicaties op het interne geheugen staan en daarom de beschikbare ruimte verkleinen. Klanten kunnen volgens de Surface-maker over meer ruimte beschikken door extern geheugen in de vorm van micro-sd of usb-apparaten te gebruiken.

Het is gebruikelijk dat apparaten minder opslagruimte hebben dan op de specificaties staat vermeld, omdat het besturingssysteem een stuk van het geheugen in beslag neemt. Ter vergelijking: een iPhone van 32 GB heeft nog zo'n 29,3 GB vrij aan opslaggeheugen met iOS geïnstalleerd. Een Galaxy Note 10.1 van 16 GB houdt nog 11,7 GB over na aftrek van Android met TouchWiz.

Klanten voor kerstmiskoop behoeden

De advocaat wil een zogenoemde class action-status voor zijn ingediende zaak verkrijgen, zodat andere gedupeerde klanten zich erbij aan kunnen sluiten. Het gaat hem niet om een schadevergoeding, maar hij eist wel dat Microsoft duidelijker maakt wat het werkelijke opslaggeheugen is het aankoopbedrag vergoed.

De advocaat die Solowski bijstaat vertelt de LA Times dat de zaak is aangespannen om kopers gedurende de kerstdagen te behoeden voor de misleiding van Microsoft. Op de website van Microsoft staat vermeld dat de daadwerkelijke opslagcapaciteit lager is, maar die bijsluiter is volgens Solowski's advocaat bijna niet te vinden.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft aangeklaagd om misleidende Surface

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.