Microsoft aangeklaagd voor live tiles Windows 8

© PXimport

Microsoft aangeklaagd voor live tiles Windows 8

Geplaatst: 1 november 2012 - 08:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Microsoft is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor de 'live tiles' die het gebruikt in zowel Windows 8 als Windows Phone 8. Een bedrijf genaamd SurfCast claimt dat Microsoft zich schuldig maakt aan patentinbreuk en eist een schadevergoeding.

In de aanklacht, die SurfCast eerder deze week indiende bij de rechtbank in Maine, wijst het kleine softwarebedrijf onder meer op Microsoft-producten als Windows Phone 7 en Windows 8. "Ze maken, gebruiken en verkopen apparaten en softwareproducten die onder patenten van SurfCast vallen", aldus de aanklacht.

SurfCast zegt dat er in 2004 een viertal patenten aan hen is toegewezen met betrekking tot de live tiles. "Microsoft moet ter verantwoording worden geroepen en SurfCast betalen voor alle geleden schade vanwege deze patentinbreuk", aldus de aanklagende partij.

Microsoft maakt in Windows Phone 8 en Windows 8 gebruik van grote icoontjes die live informatie geven over de betreffende applicatie. Deze live tiles werden in 2010 voor het eerst geïntroduceerd met de lancering van Windows Phone 7, en hebben inmiddels ook hun weg gevonden naar Windows 8 en de Xbox 360.

Een unieke gebruikers-ervaring

Microsoft laat tegenover website CNet weten dat het vertrouwen heeft in een goede afloop van de rechtszaak. "We zullen de rechtbank ervan overtuigen dat de aantijgingen ongegrond zijn en dat Microsoft een unieke gebruikers-ervaring heeft gecreëerd."

Microsoft lanceerde het nieuwe Windows 8 vorige week wereldwijd. Begin deze week werd daar Windows Phone 8 aan toegevoegd. Met het mobiele besturingssysteem hoopt de softwaregigant eindelijk een speler van betekenis te worden op de smartphonemarkt, welke momenteel gedomineerd wordt door Apple en Google.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten