Microsoft Arc Touch Mouse

Door: Edmond Varwijk | 14 december 2010 14:23

Apps & Software

Sinds Apple vorig jaar de Magic Mouse introduceerde, blijkt aanraakgevoeligheid ook bruikbaar op invoerapparatuur zoals de muis. De Arc Touch Mouse is de eerste aanraakgevoelige Microsoft-muis.

Tweederde van de Arc Touch Mouse bestaat uit een dunne rubberen mat die gebogen kan worden en dan vastklikt. Deze klik bouwt de boog waarop de hand rust en schakelt de muis in. Om de muis mee te nemen kan de boog worden ‘platgeslagen’ waarna een plankje van slechts anderhalve centimeter dikte overblijft. Op de Arc Touch Mouse is het scrollwiel vervangen door aanraakgevoelige strip van 3,5 cm lang en 1 cm breed. Door met uw vinger over de strip te bewegen wordt het scrollwiel nagebootst.

Het scrollwiel is vervangen door een aanraakgevoelige strip.

Langzaam bewegen zorgt voor nauwkeurig scrollen, sneller bewegen voor sneller scrollen. Door met de vinger op de strip te tikken kunnen Page Up, Page Down en een zelf te bepalen functie worden geactiveerd. In vergelijking tot de Apple Magic Mouse valt op dat de Arc Touch Mouse naast de strip nog over de traditionele muisknoppen beschikt. Op de Apple-muis zijn die er niet meer en moet de hand opgetild worden om het klikken te simuleren. Klikken gaat makkelijker met de Arc Touch Mouse. Apples muis biedt dankzij een groter aanrakingsgebied meer scrollgemak, maar eenvoudiger kunnen klikken is in de praktijk waardevoller.

Conclusie

De Arc Touch Mouse is de logische evolutie van de eerdere Arc Mouse. Meer gebruiksgemak, aanraakgevoelig en nog gemakkelijker te vervoeren. Ten opzichte van een echte muis is vooral het ontbreken van extra muisknoppen een gemis, waardoor dit geen muis is voor gamers. Maar mobiel is het voorlopig een niet te verslaan product.

Microsoft Arc Touch Mouse

Prijs € 69,99

Garantie 3 jaar

Taal Engelstalig

Oordeel 8/10

Pluspunten

Combineert touch met knoppen

Gemakkelijk te vervoeren

Nano-receiver

Minpunten

Geen extra knoppen

Hoek van boog niet verstelbaar

Engelstalige software

0 Reactie(s) op: Microsoft Arc Touch Mouse

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.