Microsoft-baas: ‘Android is wild, iOS te duur’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 15 november 2012 10:24

Apps & Software

Android is ‘wild en ongecontroleerd’. Dat zegt Microsoft CEO Steve Ballmer in een interview tijdens het Churchill Club-evenement. Ook meent Ballmer dat het iOS-ecosysteem van Apple ‘te duur’ is.

Hoewel Microsoft met Windows Phone nog altijd geen substantieel marktaandeel heeft weten te veroveren, verwacht Ballmer dat daar met het nieuwe Windows Phone 8 ‘gestaag’ verandering in zal komen. Tussen het ‘gecontroleerde’ iOS en het ‘wilde’ Android, is volgens de CEO nog genoeg ruimte voor een derde grote speler.

Malware

Het grootste probleem van Android is volgens Ballmer het open karakter. Hierdoor zou het mobiele OS van Google erg vatbaar zijn voor malware, en is er sprake van een sterke fragmentatie door de verschillende Android-versies en smartphones die er in omloop zijn.

“Daarnaast staat het ecosysteem van Apple onder streng toezicht en is het een beetje hoog geprijsd”, aldus Ballmer, die claimt dat een iPhone in sommige landen duurder is dan 1.000 dollar. “Het beste van beide werelden is nu echter voor ons beschikbaar”, besluit de CEO, verwijzend naar het eigen Windows Phone 8.

Marktaandeel Windows Phone

Uit cijfers van Gartner bleek woensdag dat Microsoft met Windows Phone een marktaandeel heeft van 2,4 procent. Dit tegenover 72,4 procent voor Android en 13,9 procent voor Apple’s iOS. Windows Phone 8 is sinds begin deze maand beschikbaar in Nederland. HTC, Samsung en Nokia zijn de eerste fabrikanten die in het huidige kwartaal toestellen met het nieuwe besturingssysteem leveren.

0 Reactie(s) op: Microsoft-baas: ‘Android is wild, iOS te duur’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.