Microsoft begonnen met uitschakelen MSN Messenger

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 april 2013 10:41

Apps & Software

Microsoft is maandag begonnen met het gefaseerd uitschakelen van zijn chatdienst Messenger (MSN). De eerste groep gebruikers van deze dienst moet nu verplicht overstappen op Skype, het primaire communicatieplatform van Microsoft.

Skype werd in 2011 voor 8,5 miljard dollar door Microsoft opgekocht, en de komende weken worden alle gebruikers van Windows Live Messenger verplicht om hier op over te stappen. Als eerste zijn de Engelstalige gebruikers aan de beurt. De uitfasering duurt volgens Microsoft tot 30 april.

Gebruikers die zijn afgesloten van Messenger zullen hiervan een melding krijgen zodra ze proberen in te loggen. Door over te stappen op Skype zullen alle contactpersonen gewoon meeverhuizen, zodat er ook in de nieuwe dienst gewoon kan worden verder gechat met bestaande vrienden.

Windows Phone

Na 30 april zal Messenger nog enkele maanden toegankelijk zijn via apps van derden. De laatste ondersteuningen worden volgens Microsoft volgend jaar uitgeschakeld, waarna het ooit zo populaire chatprogramma dus definitief tot een einde komt. De chatapplicatie zit ook ingebakken in Windows Phone, maar onduidelijk is tot wanneer deze functie toegankelijk blijft.

Ben je nog altijd niet overgestapt op Skype? Lees hier hoe je dit alsnog in drie simpele stappen doet!

0 Reactie(s) op: Microsoft begonnen met uitschakelen MSN Messenger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.