Microsoft claimt 100 miljoen verkochte Windows 8-licenties

Door: Elmar Rekers | 07 mei 2013 08:34

Nieuws

Microsoft heeft een totaal van 100 miljoen licenties voor het Windows 8-besturingssysteem verkocht. Hieronder vallen onder meer upgrades vanaf Windows 7 en de verkoop van tablets en pc’s met Windows 8 of Windows RT.

Microsoft lanceerde het nieuwe besturingssysteem in oktober 2012. In januari werd al duidelijk dat er ruim 60 miljoen licenties verkocht waren. De groei lijkt, een half jaar na de introductie, enigszins te stagneren. Dit is mogelijk het gevolg van het aflopen van de actieperiode waarin het OS voor een paar tientjes te koop was.

Windows 8.1

Tami Reller, hoofd marketing en CFO bij Microsoft, zal Windows Blue voortbouwen op datgene wat er met Windows 8 is neergezet. Met concrete details over deze update, die vermoedelijk Windows 8.1 zal heten, komt de topvrouw nog niet over de brug. Wel zegt ze dat Microsoft de update aangrijpt om te "reageren op de feedback" die gebruikers hebben gegeven op Windows 8, waarmee Reller mogelijk doelt op een terugkeer van de startknop en de optie om rechtstreeks naar het bureaublad op te starten. Verwacht wordt dat Windows Blue na de zomer zal worden uitgerold.

Over de Windows Store, de applicatiewinkel van Windows 8, weet Reller tot slot nog te melden dat het aantal apps verzesvoudigd is in vergelijking met een half jaar geleden. In totaal zijn er sinds de lancering 250 miljoen apps gedownload.

0 Reactie(s) op: Microsoft claimt 100 miljoen verkochte Windows 8-licenties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.