Microsoft claimt 30% van opbrengst Windows 8 apps

© PXimport

Microsoft claimt 30% van opbrengst Windows 8 apps

Geplaatst: 21 september 2011 - 06:07

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

De Metro-apps voor Windows 8 zijn alleen te downloaden via de Windows store. Microsoft claimt daarnaast 30% van de opbrengsten, zo blijkt uit een blog voor ontwikkelaars.

Microsoft directeur Ted Dworkin meldde op de BUILD-conferentie dat Metro-apps alleen beschikbaar zijn via het officiële kanaal van Microsoft, de Windows Store.

Veiligheid

Op deze manier wil Microsoft de veiligheid van apps garanderen. Elke app wordt namelijk door Microsoft onderworpen aan een malware- en virusscan. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van Apple, dat ook een veto heeft op de distributie van apps in de App Store.

Google doet het daarentegen anders. Android-apps zijn via meerdere kanalen te verkrijgen. Maar Google moest onlangs meerdere malafide apps uit de Google Market verwijderen. Ze waren geïnfecteerd met onder meer Trojans.

Verdienmodel

Tijdens de BUILD-conferentie gaf de softwaregigant nog geen details vrij over het verdienmodel van de Windows store. Maar afgelopen weekend gaf Microsoft in een blog, met voorwaarden voor de ontwikkeling van Metro-apps, aan dat het bedrijf 30% commissie claimt van de opbrengsten van elke app. Kort daarop werd deze zinssnede door Microsoft uit de blog verwijderd, met de mededeling dat de voorwaarden nog voorlopig zijn.

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft bestaat uit een desktop- en een tabletvariant. De Metro-interface is daarbij de standaard interface.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten