Microsoft denkt 'paar miljoen' Surface-tablets te verkopen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 10 juli 2012 15:17

Apps & Software

Hoewel Microsoft later dit jaar zijn eigen Surface-tablets lanceert, verwacht ceo Steve Ballmer niet dat deze apparaten het succes van hun Windows 8-partners in de weg zal staan.

Ballmer omschrijft de Surface als "enkel een ontwerpstandaard" die zijn bedrijf voor tablets wil neerzetten. "We zullen de komende twaalf maanden misschien een paar miljoen stuks voor onze rekening nemen, van alle 375 miljoen verkochte Windows 8-apparaten", aldus de baas van Microsoft over de verkoopverwachtingen van Windows 8-hardware.

Met zijn uitspraken lijkt Ballmer te reageren op kritiek vanuit de industrie. Veel hardware-partners zouden namelijk niet of nauwelijks op de hoogte zijn gesteld van Microsofts plannen om eigen tablets te produceren met Windows 8. Geruchten gaan dat HP's besluit om geen tablets met Windows RT te produceren, deels gebaseerd is op de onthulling van Microsofts Surface-tablets.

Geen concurrent

Volgens Ballmer hoeven fabrikanten als HP, ASUS en Acer echter niet te vrezen dat Microsoft zal veranderen in een extra concurrent op de tabletmarkt. "We zijn erg tevreden over het werk dat onze hardware-producenten momenteel laten zien met Windows 8", zegt de ceo. "We hebben partners nodig die met een verscheidenheid aan apparaten komen."

Microsoft zal met twee verschillende Surface-tablets op de markt komen. Een hiervan draait op een ARM-processor, terwijl de ander over een Ivy Bridge-cpu beschikt. Het display op de Surface RT heeft een resolutie van 720p, waar de Surface Pro een resolutie van 1080p krijgt.

0 Reactie(s) op: Microsoft denkt 'paar miljoen' Surface-tablets te verkopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.