Microsoft-diensten gaan gegevens van gebruiker uitwisselen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 september 2012 10:43

Apps & Software

Microsoft komt met nieuwe privacyvoorwaarden die het bedrijf in staat stellen om gegevens van gebruikers uit te wisselen tussen diensten als Bing, MSN Messenger en Hotmail. Dat schrijft website The Verge op basis van een e-mail van Microsoft.

Tot op heden stelt Microsoft in zijn privacyvoorwaarden dat programma's enkel gegevens van de gebruiker mag inzetten om diensten 'naar behoren' te laten functioneren. Met de introductie van de verbrede voorwaarden lijkt Microsoft echter zijn concurrent Google achterna te gaan.

De zoekreus introduceerde eerder dit jaar immers een omstreden privacybeleid, dat het voor Google-diensten mogelijk maakte om persoonlijke data van gebruikers uit te wisselen. Een werkwijze waar Microsoft overigens altijd zeer kritisch op is geweest.

Verbeteren en beveiligen

Microsoft stelt in de e-mail dat ze de diensten middels de nieuwe voorwaarden kunnen 'verbeteren' en dat gebruikers beter beveiligd zullen worden tegen zaken als mallware en ongewenste e-mails. In de praktijk betekent het echter ook dat Microsoft in staat wordt gesteld om bijvoorbeeld content van cloud-diensten als Hotmail en SkyDrive te gebruiken om gepersonaliseerde resultaten te geven in de Bing-zoekmachine.

Microsoft lijkt zich al enigszins in te dekken tegen mogelijke kritiek op de nieuwe voorwaarden. Bij het accepteren van de vernieuwde privacyvoorwaarden gaan Amerikaanse gebruikers er namelijk mee akkoord geen rechtszaken tegen Microsoft te starten.

0 Reactie(s) op: Microsoft-diensten gaan gegevens van gebruiker uitwisselen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.