Microsoft en Asus werken aan Kinect in laptops

Door: sebastiaan-bareman | 30 januari 2012 16:55

Nieuws

Microsoft en Asus werken aan het inbouwen van Kinect in laptops. Dat meldt de Amerikaanse techsite The Daily. De site kreeg twee prototypes in handen waarin de bewegingstechnologie is ingebouwd.

Op de Consumer Electronics Show (Ces) kondigde de softwaregigant Microsoft al een desktopvariant van de Kinect aan. Nu blijkt dat de motion sense-techniek ook in een mobiel apparaat wordt gebouwd. Volgens de site zal Microsoft licenties aan hardwarefabrikanten verstrekken voor gebruik van de Kinect-technologie.

Desktop en laptop

The Daily kreeg al twee Asus-netbooks met Windows 8 in handen, die waren voorzien van een reeks kleine sensors op de bovenste rand van het beeldscherm. De onderkant van het scherm is voorzien van een aantal LEDs. Een bron binnen Microsoft bevestigt de site dat beide officiële prototypes zijn van laptops met Kinect, waaraan Microsoft en Asus samen werken.

De Kinect-technologie kan in een laptop gebruikt worden voor het spelen van games. Daarnaast zullen gebruikers er programma's mee kunnen besturen, zoals het switchen tussen applicaties met een handgebaar. Verder zou de techniek uitkomst bieden om de usability van een pc te verbeteren voor gehandicapten. Microsoft werkte sinds november al aan televisie met Kinect-ondersteuning, die volgens The Daily in de vorm van een setup-box zal worden verkocht.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft en Asus werken aan Kinect in laptops

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.