Microsoft en Nokia stoppen miljoenen in apps Windows Phone

© PXimport

Microsoft en Nokia stoppen miljoenen in apps Windows Phone

Geplaatst: 26 maart 2012 - 08:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Nokia en Microsoft investeren samen achttien miljoen euro in een zogenoemde AppCampus. Met dit studieprogramma van de Finse Aalto Universiteit hopen ze meer apps naar Windows Phone te krijgen.

Microsoft en Nokia stoppen beide negen miljoen euro in het project. Met dit studieprogramma verwachten ze creatieve appmakers "van over de hele wereld" naar Finland te lokken, om het aantal beschikbare apps voor Windows Phone en Symbian te vergroten.

Hoewel er inmiddels bijna zeventigduizend apps beschikbaar zijn in de Windows Marketplace, loopt het mobiele platform nog ver achter op Android en iOS. Voor deze systemen van Google en Apple zijn vele honderdduizenden applicaties beschikbaar. Ontwikkelaars bouwen doorgaans eerst een app voor Android en iOS, om vervolgens te inventariseren of een Windows Phone-versie de moeite waard is.

Startups

Uit een recent onderzoek van IDC blijkt dat slechts 37 procent van de ontwikkelaars overweegt om voor Windows Phone te ontwikkelen. Voor iOS en Android is respectievelijk 89 en 79 procent van de ontwikkelaars bereid een applicatie te bouwen. Middels de AppCampus hopen Microsoft en Nokia dus zelf nieuwe startups te lanceren die voor hun platform gaan programmeren.

Het studieprogramma zal in mei van start gaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000